reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

33-34 dni. Apka mówi żeby zacząć testwac, ale czy to nie za wcześnie?
No to spróbuj dziś.. Ale jeżeli masz regularne co 33-34 dni to owulke jakoś ok. 17 dc powinnaś mieć..
Ja ostatnio miałam cykl 33dni.
Gdyby nie to że mam mokro i boli mnie podbrzusze to nie myślałambym o owu, ale ewidentnie coś jest na rzeczy i z testów też to wychodzi..

reklama
Dzis 2 dpo, myślę żeby spróbować testować w Mikołaja bo pewnie nie wytrzymam z ciekawości. A tak mam przewidywania na 7 albo 8 grudnia. Oby się udało a teraz będzie to tak wolno lecieć...

Ja pewnie też nie wytrzymam hahah. No zobaczymy. Mam jeden test z clearblue ten co pokazuje tygodnie i napis ze albo ciaza albo nie wiec moze wystartuje nim.... no zobaczymy. Teraz musze glowe zajac czyms innym zeby szybko zlecialo.
@Mimi94 kciuki za nowy cykl.

Dziewczyny mam pytanie, bo w 18 dc miałam prawdopodobnie owu. Tak mi wyszło z testów owu, jak wam zresztą pisałam. Później robiłam test po kilku dniach i ewidentnie kreska była bardzo, bardzo blada. Więc uznałam że napewno testy się nie pomyliły i w tamtym czasie musiała być owu. Od owu mam że tak powiem wilgotno śluz tak mleczno wodnisty i dziś czuje jajnik nie aż tak bardzo boli żebym się zginała z bólu, ale go czuje. Podobne odczucie jak ból na owu właśnie... Miałyście może podobnie? Taki śluz po owu i takie kucie jajnika?

Ja pewnie też nie wytrzymam hahah. No zobaczymy. Mam jeden test z clearblue ten co pokazuje tygodnie i napis ze albo ciaza albo nie wiec moze wystartuje nim.... no zobaczymy. Teraz musze glowe zajac czyms innym zeby szybko zlecialo.
@Mimi94 kciuki za nowy cykl.
Ja mam właśnie 2 testy ale jakieś gratisy z apteki do testów owu. Więc zobaczymy jak to będzie wyglądać. No właśnie teraz najgorzej z tą głową ale trzeba się skupić jakoś na innych rzeczach i zleci 💪

Dziewczyny mam pytanie, bo w 18 dc miałam prawdopodobnie owu. Tak mi wyszło z testów owu, jak wam zresztą pisałam. Później robiłam test po kilku dniach i ewidentnie kreska była bardzo, bardzo blada. Więc uznałam że napewno testy się nie pomyliły i w tamtym czasie musiała być owu. Od owu mam że tak powiem wilgotno śluz tak mleczno wodnisty i dziś czuje jajnik nie aż tak bardzo boli żebym się zginała z bólu, ale go czuje. Podobne odczucie jak ból na owu właśnie... Miałyście może podobnie? Taki śluz po owu i takie kucie jajnika?

Po owu wylewający się z pęcherzyka płyn może podrażniać tamte okolice, stad ból. Ponadto ponoć w okresie okoloowulacyjnym jajniki są nabrzmiałe (?) i bardziej wrażliwe. Ja zawsze czuje jajniki bardziej po owu niż przed.

Mnie z zeszłym cyklu od owu cały czas bolało podbrzusze, teraz też mam wrażenie, że coś jakby tam kuło ale nie zwracam na to uwagi bo gdybym nie myślała o ciąży to wgl nie zauważyłabym wielu innych rzeczy, a jak siedzę w domu to wymyślam. A ze śluzem to bez szału mimo, że stosowałam wiesiołka to raczej w następnych już nie będę go brać chyba, że jakaś promka będzie. Poza tym to bardzo indywidualna sprawa, nie u każdego widać śluz typowy jak białko jaja. Dodatkowo to normalne, że śluz się zmienia jeśli go obserwujemy kilka razy dziennie, jeśli to zapisujesz to powinnaś wieczorem zaznaczyć najbardziej płodny jaki w tym dniu wystąpił. Najlepiej usiąść na spokojnie i się zastanowić czy coś naprawdę nas boli i co czujemy czy to głowa płata nam figle ☺️

reklama
Hejo :) dawno się nie odzywałam, poczytuje was tylko czasem :) ja dziś 9 dc, krwawienie skończyło się 6dc, a od wczoraj pobolewają mnie jajniki. Obydwa, raz mocniej, raz delikatniej, nie trwa to cały czas. Dziś na przykład od rana było ok a teraz jest do tego stopnia że ciężko mi się wyprostować bo mam uczucie takiego jakby „ciągnięcia”. Jak siedzę to mam wrażenie jakby mi je ktoś ściskał. Owu powinna być dopiero około 16dc, po za tym nigdy nie bolały mnie wtedy obydwa jajniki i to w ten sposób. Miała może któraś tak kiedyś? Martwić się i umawiać do lekarza czy samo przejdzie?

Do góry