reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Jeśli masz testów, które wystarczą Ci dla pewności na najbliższe 5 dni to bym zrobiła dzisiaj wieczorem. Tym bardziej jeśli mówisz, że czujesz, że dni płodne już się zaczęły. Coca mówi zawsze, że my to żywe organizmy a apki tylko przepowiadają kiedy mogą się pojawić 😀
Zawsze testy można dokupić, więc tu nie ma problemu, bo sklep mam pod nosem..
Ale u mnie ewidentnie są już dni płodne, od wczoraj mnie zalewa śluz rozciągliwy. Dziś jest już bardzo przezroczysty i ciągnie się na maxa.. I jest go sporo. Więc myślę, że do 17dc, 5 dni nie będzie to trwało..

reklama
Zrobię ok. 15:00 i zobaczę..
Zobacz pierwszy był robiony o 11 a następny o 18 i był właśnie w tamtym momencie peak. Gdybym pominęła ten test i zrobiłabym następnego dnia wcale bym nie wychwyciła tego peaku bo akurat w tym cyklu poziom lh szybko spadł ☺️

Załączniki

• Screenshot_20201126_101142_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    Screenshot_20201126_101142_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    602,8 KB · Wyświetleń: 42
Zawsze testy można dokupić, więc tu nie ma problemu, bo sklep mam pod nosem..
Ale u mnie ewidentnie są już dni płodne, od wczoraj mnie zalewa śluz rozciągliwy. Dziś jest już bardzo przezroczysty i ciągnie się na maxa.. I jest go sporo. Więc myślę, że do 17dc, 5 dni nie będzie to trwało..
No to w takim razie nic tylko brać się do pracy, owocnych starań 😁

Zobacz pierwszy był robiony o 11 a następny o 18 i był właśnie w tamtym momencie peak. Gdybym pominęła ten test i zrobiłabym następnego dnia wcale bym nie wychwyciła tego peaku bo akurat w tym cyklu poziom lh szybko spadł ☺
Ja też tak podobnie miałam 😊
Dlatego zrobię o 15.00 dla pewności..
A powiedzcie mi teraz jak ten test wyjdzie już pozytywny to co wtedy..
Bo ja nie ogarniam jak to dalej.. W jakim czasie dojdzie do owu??

Podobno od pozytywnego testu, owu może wystąpić w ciągu 24/36 godzin. 😊 Więc działać i się nie zastanawiać 😁😁💪💓

reklama
Szkoła mówi, że do owu powinno dojść w ciągu 48h. U mnie zdecydowanie jest to koło 12h max do 24h ale też nie jestem pewna wnioskuję bo zeszłym cyklu, bo peak był w sobotę czy piątek a w poniedziałek już miałam potwierdzoną owu. Więc nie ma na to niestety żadnej daty a szkoda 🤔 największe szanse na zapłodnienie są przed owu więc nie pozostaje nic innego jak się kochać 😍 ja w tym cyklu nie zwracałam na to uwagi tylko kochałam się codziennie, zobaczymy czy za 10 dni będą jakieś efekty..

Do góry