reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowa mama u lekarza:)

Najpierw relacje z ktg...
Mały znowu zlapal leniwca pomimo batonika i wody z cytryna i miodem... Kryteria ledwo spelnione dopiero po 30 minutach ale w koncu spelnione...
Badanko:
I tu jestem zawiedziona .Rozwarcie zewnetrzne 1 palec, wewnetrzne tak samo, na jeden paluszek. Szyjka na szcescie juz bardzo króciutka i mieciutka.
Lekarz mowi ze w najblizszym tygodniu nic nie zapowiada porodu wiec mam wpasc za tydzien w piatek na ktg. Natomiast wedlug niego nie przenosze poniewaz mam juz taka "ladna szyjke" do Mikołajek maly bedzie (niby) lekarz obstawia zaraz poczatek grudnia ale to jeszcze tak dlugo :-(
Mowil ze jesli nie urodze do pierwszych dni grudnia to przyjde na ktg i wtedy wymasujemy szyjke bo juz napewno beda warunki (dzis bylo jescze za male rozwarcie) i doba, dwie i zazwyczaj sie rodzi. Mowil cos ze przy tym rozmasowywaniu odklejamy dól pecherza plodowego...:confused:
USG
maly wazy 3200g lekarz obstawia okolo 3600 przy porodzie, mowi ze 4 kg nie przekroczy(no ciekawa jestem) ma dosc duza glowke wiec sie smialam ze to nie dobrze bo jednak glowka idzie przodem :-D nie chcial pokazac buzi, tak sie schowal wiec mam fotke tylko jajeczek i pitolka aaa i pultachy ma wielkie :tak: grubasek bedzie ...

reklama
Najpierw relacje z ktg...
Mały znowu zlapal leniwca pomimo batonika i wody z cytryna i miodem... Kryteria ledwo spelnione dopiero po 30 minutach ale w koncu spelnione...
Badanko:
I tu jestem zawiedziona .Rozwarcie zewnetrzne 1 palec, wewnetrzne tak samo, na jeden paluszek. Szyjka na szcescie juz bardzo króciutka i mieciutka.
Lekarz mowi ze w najblizszym tygodniu nic nie zapowiada porodu wiec mam wpasc za tydzien w piatek na ktg. Natomiast wedlug niego nie przenosze poniewaz mam juz taka "ladna szyjke" do Mikołajek maly bedzie (niby) lekarz obstawia zaraz poczatek grudnia ale to jeszcze tak dlugo :-(
Mowil ze jesli nie urodze do pierwszych dni grudnia to przyjde na ktg i wtedy wymasujemy szyjke bo juz napewno beda warunki (dzis bylo jescze za male rozwarcie) i doba, dwie i zazwyczaj sie rodzi. Mowil cos ze przy tym rozmasowywaniu odklejamy dól pecherza plodowego...:confused:
USG
maly wazy 3200g lekarz obstawia okolo 3600 przy porodzie, mowi ze 4 kg nie przekroczy(no ciekawa jestem) ma dosc duza glowke wiec sie smialam ze to nie dobrze bo jednak glowka idzie przodem :-D nie chcial pokazac buzi, tak sie schowal wiec mam fotke tylko jajeczek i pitolka aaa i pultachy ma wielkie :tak: grubasek bedzie ...

Cyprysiowa no to gratulację, że wszystko ok.:-)

Cyprysiowa super ze wszystko oki;-)
u mnie nadal cisnienie wysokie ale troszke nizsze niz ostatnio takze mam nadzieje ze bedzie dobrze;-)

Cyprysiowa - to jeszcze troszkę się z nami pokulasz :) U mnie zresztą bardzo podobnie, szyjka juz miękką, ale rozwarcie wewnętrznego jeszcze nie ma. Więc pewnie też jeszcze połażę. Ale najwazniejsze, że z synusiem wszystko dobrze.

reklama
Do góry