reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Marta - co do posiewu to co z tego że robią w szpitalu, jak rośnie to 3 dni??? Że jak twoje dziecko dostanie sepsy to się za dwa dni dowiedzą od czego??? A antybiotyk przy gronkowcu powinnaś dostać jak dziewczyny pisza, przed porodem! No szok ten twój gin. :no:

Ida, mnie wszystko swędzi ;-) Ale pochwa akurat nie swędzi. Nie wykluczone że coś podłapałaś :tak:

Kasia - KTG w dniu terminu i potem się robi standardowo, czasem rzeczywiście wychodzi że przy porodzie jest pierwsze i ostatnie. Częściej się robi jak jest coś nie tak z ciążą, poprzednimi zapisami KTG, badaniem USG.

reklama
No własnie tylko że ja mam jeszcze 2tyg do terminu... Z ciążą cały czas wszystko było ok... wyniki dobre (tylko żelazo brałam) usg też dobre... Zapisy KTG dobre a lekarz mi zagęszcza je i z jednego KTG w tyg zrobił mi dwa w tyg... to mnie martwi... i dziwi...

Zła wiadomość - moje obawy dot. upławów okazały się słuszne
Marta a jakiego kolorku miałaś te upławy
Ja od jakiegoś czasu mam taką wydzielinę koloru kremowego, nie jest to żółte ani białe tylko takie nijakie. Tak przynajmniej wygląda na papierze.

Marta - co do posiewu to co z tego że robią w szpitalu, jak rośnie to 3 dni??? Że jak twoje dziecko dostanie sepsy to się za dwa dni dowiedzą od czego??? A antybiotyk przy gronkowcu powinnaś dostać jak dziewczyny pisza, przed porodem! No szok ten twój gin. :no: .
Przeraża mnie ten posiew. Podobno przy cc (a to mnie czeka również ze wskazań okulistycznych)) ryzyko zakażenia jest minimalne w porównaniu z porodem naturalnym, ale i tak sama się oszukuję że się nie martwię. No i ciekawe co wymyślą jak faktycznie wyjdzie po posiewie wynik dodatni, cofną czas by podać antybiotyk? :wściekła/y:
Kasia_z do którego gina Ty chodzisz? Jesteś w stanie kogoś polecić w Gdańsku bo nie chcę eksperymentować, a chyba jednak zrobię ten posiew dla świętego spokoju. Hmm może ktoś z Zaspy... bo tam rodzę... ;-)?

Celka007 właśnie w takim kolorku pomiędzy białym a jasnożółtym, dość gęste i obfite...:crazy: Poza tym żadnych dziwnych objawów nie było. Co ciekawe te upławy występowały naprzemiennie z przezroczystą rzadką wydzieliną jak woda, stąd moje podejrzenia co do wyciekających wód, zaczynam wariować...:baffled:

Celka007 nie denerwuj się na zapas, może Twoja wydzielina to najzwyczajniejsza bariera ochronna i wszystko jest OK. Warto jednak sprawdzić na wszelki wypadek, trzymam kciuki :)

Marta, gdzieś jest wątek (na Trójmiasto albo na złota lista - lekarze gdańsk) o ginekologach z Gdańska. Ja chodzę do Sławka Birkholza, bo on w Swissmedzie, gdzie rodzę, pracuje. Z Zaspy kojarzę tylko Sokołowską ale jej nie polecam, bo mi kuzynki i jej dziecka mało nie przekręciła przez swoje zaniedbanie.

reklama
Marta ty nie panikuj kobieto:tak:
Jak rodziłam w wojewódzkim nikt się nie pytał o żaden posiew, na szczęście nic mi się nie przyplątało, będzie dobrze, podejdź może na izbę przyjęć na zaspe i popytaj jak i co.
Co do dr Sokołowskiej to ja akurat słyszałam o niej dobre opinie, często idzie podobno na rękę i robi cc.

pozdrawiam:-)

Do góry