reklama
aniawos
Fanka BB :)
Ja mam w domku ciasto francuskie..i musze coś do niego dokupić, zeby zrobić farsz i zapiec w piekarniku. Tylko na razie na farsz brak pomysłu. Najlepiej jakis kurczak, pieczarki itd..ale jakoś niebardzo wchodzi mi kurczak, nie wiem dlaczego..
A ja jutro poszkuszę się na placek po węgiersku. Dostałam od męża w prezencie urodzinowym blendera, więc koniec z ręcznym tarciem ziemniaków na placki. Teraz to mogę je robić codziennie. Muszę dziś gdzieś poszukać mięska wołowego, jaką papryczkę, ogórka mam i jutro będzie pyszny obiadek. Mniam.
aniawos
agusia Ty masz blender, ja maszynkę do mielenia, taką też z opcją na warzywka..rewelacja. Tarcie ręczne..masakra..a placek po węgiersku..mniam..chociaz sama nigdy nie robiłam. Ostatnio jadłam placka taty, ale wegetariańską wersję. sosik pieczarki i papryka, przepyszny,,
aniawos
No w sumie...kiedyś musze zrobić, bo mój mężuś bardzo lubi..może nawet jutro, sobota, wolny czas. Zrobię niespodziankę:-):-)
bebzonik
Mamusia ślicznej Misi ;]
tylko, że ja wolałabym ze zsiadłym mlekiem, ale skąd wziąć mleko prosto od krowy...:-(
O tak, zsiadłe mleko takie od krówki, przypomniały mi się czasy u babci... ale my niepowinnyśmy pić mleka takiego które nie jest pasteryzowane, więc tylko smak i wspomnienie zostaje...
Bebzonik, no niestety nie możemy, można się ewentualnie kefirem pocieszyć
.
Ja jeszcze się nie dorobiłam maszynki do ziemniaków i niestety muszę walczyć ręcznie, tzn zazwyczaj mój S walczy :-), a taki placek po węgiersku oooch... albo chociaż placki ziemniaczane... chyba jutro będą
Całe szczęście dziś mam labę z obiadem, bo zostało sporo z wczoraj, jupppiiiii

Ja jeszcze się nie dorobiłam maszynki do ziemniaków i niestety muszę walczyć ręcznie, tzn zazwyczaj mój S walczy :-), a taki placek po węgiersku oooch... albo chociaż placki ziemniaczane... chyba jutro będą

Całe szczęście dziś mam labę z obiadem, bo zostało sporo z wczoraj, jupppiiiii

reklama
jak jeszcze nie byłam w ciąży to bardzo lubiłam wymyslać cos z ciasta francuskiego a teraz w ogóle nie mam na nie ochoty. Najprosciej to owinąć parówki serem zółtym - taki farsz robiłam najczęściej :-)Ja mam w domku ciasto francuskie..i musze coś do niego dokupić, zeby zrobić farsz i zapiec w piekarniku. Tylko na razie na farsz brak pomysłu. Najlepiej jakis kurczak, pieczarki itd..ale jakoś niebardzo wchodzi mi kurczak, nie wiem dlaczego..