reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

Asiu na wierzch nie musisz już dawać herbatników i polewy. Możesz na bitą śmietanę zetrzeć czekoladę i też będzie super:-)
 
reklama
A ja zrobie to ciasto na przyjazd mojej Mamy - tylko nie wiem teraz z którego przepisu ;-)
Obydwa wydaja sie być super...
Mamusia będzie już za 9 dni :-) Cieszę się :-):-):-)
 
Ja do 3Bita nie kupuję budyniu, tylko robię go sama. Jest pyszny i wychodzi go całkiem sporo.

1) Zagotować 1 i 1/2 szklanki mleka z 1 szklanką cukru
2) 1 i 1/2 szklanki mleka rozrobić z 1 szklanką mąki. Po zagotowaniu mleka zcukrem dodać mleko z mąką ( 1) i 2) ) i mieszać aż do zgęstnienia ( budyń) na ogniu.
3) Ostudzić. Do zimengo budyniu dodać kostkę masła roślinnego i 1/2 olejku śmitenkowego.
Pychota;)

A wracając do kompozycji, to na ostatnią warstwę, czyli tą ze śmietaną kremówką od jakiegoś czasu nie kładę już herbatników, tylko sypię wiórki kokosowe. Rerwelacja i bardzo ładnie to wygląda.:)
 
Dziewczyny, Was wzięło na 3Bita, a mnie naszła ochota na sernik na zimno. Poleciałam do sklepu i zrobiłam. Niestety bez galaretki, bo z żelatyną wieprzową jest, ale truskawki dla ozdoby są:)
 
reklama
Do góry