reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Witam się z rana :)
Dobrze, że już chłodniej, nigdy nie narzekałam na gorące lato ale w tym roku jakby było cały czas 20 stopni to byłabym zachwycona, nad morzem i w innych miejscach gdzie się ludzie urlopują może być gorąco ale w mieście, na 4 piętrze niekoniecznie:-( dla mnie to jakiś koszmar.
U mnie wszyscy już powychodzili do pracy i szkoły. Owca28 rzeczywiście dziewczyny są zachwycone i na razie przynajmniej deklarują chęć pomocy, syn jak to nastoletni chłopak jakimś wielkim entuzjazmem nie pała. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu. My jesteśmy taką rodziną patchworkową, dla obojga to drugie małżeństwo i często spotykamy się z dziwnymi reakcjami na temat ilości dzieci. Czasami myślę, że wszyscy nas zaliczają tylko do jakieś patologii:-D:-D. Wczoraj np byliśmy z mężem u lekarza i spotkał jakiegoś znajomego z dawnych lat z pracy, on się go pyta: pierwsze? , mąż na to: nie, czwarte. Po czym chwila konsternacji i on: ooo, to przynajmniej zniżki na basen macie:-D:-D:-D.

A też wciągam truskawki codziennie, to mój zestaw obowiązkowy ale chyba pomału się kończą:-(

Miłego dnia dziewczyny :)

reklama
mamuska nieźle no ale co sie dziwic przecież 4 dzieci to czysta abstrakacja dla ludzi, a kiedys to byla jakas norma
poza tym w naszym wieku czesto gesto kobiety rodza pierwsze:tak: ja tez na 4 pietrze :-D:-D

agnis latem to pol biedy gorzej zima ja mam bo sasiadow mam tylko z jednej strony, druga to szczytowa
ale da sie zyc:-D milego dnia, zajrze później

Cześć dziewczyny:)
Mamuśka - doskonale Cię rozumiem. Ja też spotykałam się z dziwnymi reakcjami na wieść że spodziewam się trzeciego dziecka. Nawet niektóre osoby z mojego otoczenia próbowały mi to wyperswadować - więc ja wyperswadowałam te osoby z mojego otoczenia:)) A kiedy rodzisz? kto Cię prowadzi?
Jeny nie mam pomysłu na obiad. Co gotujecie?

Atagata mądre posunięcie :tak:

Ja tez troche mysle o trzecim. Tzn raz mowie kategoryczne nie a raz chcę :-D bo to ze 3 to sie nie boje ale ja chcialabym tym razem dziewczynke..a nie ciągle chłopy i chlopy..nawet siostry nie mam..kuzynki daleko...:-( a pewnosci mi nikt nie da...

U mnie dziś pomidorowa z makaronem. Poszłam na łatwizne. 2 dni z bańki. Bajka :-)

ja miałam przez ostatnie dwa dni zupę cytrynową (zaczepista na upały!). A teraz zdecydowałam się na młody groszek i kuraka. W sumie też łatwizna;)
A pomidorowa to moja i mojego syna ulubiona:) jak na weekendy jedziemy do rodziców na wieś to babcia zawsze dla nas ma po miseczce pomidorowej:) babunie są super. Szkoda tylko że to rodzina od strony mojego lubego. Z moją najlepiej na zdjęciach :-(

baaaardzo prosta: gotujesz wywar z warzyw i skrzydełek (ale skrzydeł nie za dużo - ja daję 2-3 na 3 litry wody) i doprawiasz jak do rosołu. Jak gotowe to przecedzasz by mieć klarowny rosołek. Sok z cytryny - do smaku - w zależności jak kwaśne cytryny. Dorzucasz posiekany szczypior i świeżą kolendrę i makaron ryżowy. jak nalewasz na talerz to dorzucasz plasterek cytryny albo limonki (ładnie wygląda) i tyle:) pycha! zdrowa i zaspakajająca pragnienie w upalne dni.

reklama
atagata bardzo oryginaly przepis:tak: ja z ranca zrobilam bigos z mlodej kapuchy i udusilam uka z kuraka do tego mizerium bedzie i git każdy sobie wybierze co chce
agnis u mnie w rodzinie to same baby
cos mi sie znowu przyplatalo z oka cieknie:confused2:

Do góry