reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

reklama
Hej, wróciliśmy od babci, mały śpi już więc mam chwilę dla siebie.
Fajne rzeczy robicie na święta, u nas zawsze mnóstwo moja mama robi.. później siedzi taka wykończona przy tym stole, nie lubię tego. Wolałabym , żeby część rzeczy kupiła gotowych a nie ciągle nerwy bo się nie wyrobi, albo zmęczona. Wrrr..
Zawsze musi zrobić sernik, makowce zawijane, keks,
mięsa karkówkę, szynkę
bigos, barszcz, sałatkę warzywną, kiełbasę białą, rybę w pomidorach i sama nie wiem co jeszcze.
Jak nie było Kubusia to ja jej dużo pomagałam, ale teraz jest ciężko, bo ktoś musi go pilnować, więc jedynie z doskoku.

Wczoraj pomyła okna, także chociaż to z głowy.

Future
, tak piłeczki wyskakują, ale ten dźwięk jest przerażający.. jeden wielki wrzask. Będę starała się zwrócić.. tylko, że oni się nie odzywają.. nie wiem na jaki adres im wysłać. Dajesz radę coś zrobić kochana z dwójką dzieci? Jak tam pierniczki? :)

Megi no ja też nie myślałam, że to tandeta, a jednak. Fajnie, że spędzicie święta w małym gronie. A rodzice się nie obrazili, że do nich nie jedziecie?

Kroma ja wiem, że to podróbka.. nie stać mnie na oryginalną i dlatego pokusiłam się o taką. Kiedyś też kupiłam podróbkę czegoś i było ok.. No cóż zdarza się. Słyszałam opinie o tych skaczących piłeczkach, że dzieciaki uwielbiają itd.. Może kiedyś mu kupię lepszą ;) Oby tylko za tą pieniądze oddali. A jak tam Twoje samopoczucie?

Resztę pozdrawiam :)

Witam wieczornie !!
bylismy na miescie jak zreszta po fotce na fb widac hehe
cieplo to polazilismy troszke bo dzieciaki glupialy w domu :tak::tak:

Megi nie martw sie ja pamietam hehe o wszystkich ;-);-) fajnie ze bigosik masz juz z glowy :-)
a ty tez ostatnio cos kupilas na allegro ta zabawke przez pomylke 2 udalo sie wam jedna zwrocic ??:baffled:

Aniolek mam nadzieje ze jakos uda sie zwrocic nie ma w aukcji podanego telefonu do nich ?..
oby mama sie wyrobila na swieta z jedzeniem i oby mila aztostfera byla :-p

Ciacho dzieki za linka z pasztecikami , jestes niezastapiona :-p

No to tyle milego wieczoru do jutra !!

Owieczka widziałam na FB :) ślicznie u Was
Kochana ja mam niby ten adres który podawali do przelewu, ale chciałabym się z nimi dogadać najpierw, powiadomić że zwracam ją, żeby nie było akcji. Poczekam do jutra, może odpowiedzą na maila. Jeśli nie, będę próbować znaleźć nr tel.

I tak jak kroma pisała baterie do niej to te wielkie 3 sztuki R20. Musiałam kupić, żeby sprawdzić czy działa, bo nie było w zestawie i nie mam teraz co z nimi zrobic ;/ same straty

Powodzenia w robieniu pasztecików. Na pewno będą pyszne :)

ciacho - klemes to biszkopt, a w srodku masa podobna do karpatkowej, mleko gotowane z mąką i odrobiną ziemniaczanej, a po ostygnięciu ucierany z surowym jajkiem i margaryną. na gore czekolada i wiorki kokosowe, lub perelki.

aniolek - daje rade, bo dzi menzu jest i mama.
menzu robil dzis kielbase biala, i inne zalewy i szynki, ale powiem ci, ze Guciowi odkad zmienilam mleko to coraz ladniej spi, i dluzej i wiecej mam czasu dla siebie. a Hesia bez zmian od 12 do 15 dzien w dzien mam luzy ;)))))))

edit:

oto i one ;)

pierniczki 007.jpgpierniczki 013.jpgpierniczki 019.jpgpierniczki 024.jpgpierniczki 025.jpgpierniczki 028.jpgpierniczki 029.jpg

Ostatnia edycja:
OWCA TAK UDAŁO SIĘ ANULOWAĆ JEDEN IDENTYCZNY PRODUKT I PRZYSŁALI JEDEN GARAŻ:tak:
krokiety zrobione 10 zamroziłam a 3 do zjedzenia ot tak, resztę nalesników poszło, łasuchy się dorwali:)

owca a prosze cie bardzo skoro robilam to moge podzelic sie przepisem:tak::-D
ja jutro bigos robie ze slodiej kapuchy ale tak do jedzenia z tym ze zrobie wiecej i zamroze:tak:
sa dwie opcje jak sprzedaja albo czlowiek nie doczyta albo umiejetne nie wspomna ze czegosc brakuje w zabawce

reklama
aniolek teraz daje malemu Humana 1 plus (to co Helenka jadła kiedys, co mowilam,z e taka spokojna byla i grzeczna). a to widac mleko robi swoje. to jest mleko ze skrobią ziemniaczaną, która stopniowo wydłuża czas posiłków. to dla dzieci z silniejszym uczuciem głodu, ale nie jest zapychające. mały ładne robi kupki i rzeczywiście dłużej wytrzymuje bez jedzenia. na Bebilonie, Bebiku chciła jeść co godzine, co 1,5 jak nie spał. a jak spał to co 2-3 godziny się budził. teraz w dzien spi i 4 godziny jak na dworze, wiec nie je, a w nocy i potrafi juz 6-7 godzin spać. a co za tym idzie - nie jeść ;)

dziś niestety o 6 rano czkawka go złapała, dlatego już nie spimy, ale spał od 20 do 2 ;))) a potem właśnie do 6 rano.
nawet mogę powiedziec, ze nie wyglądam już jak zombie ;) a wc zoraj menżu zabrał gromade do drugiego pokoju, a mamunia leniła się do 10.30. ale csiiiiii....

teraz Guciu lezy na macie, a tatuś i Helenka śpią...ale tatuś zaraz wstaje do rpacy, a hesiu może pośpi do 8-8.30... oby ;)

Do góry