reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

gdzie marcowe mamy i ich dzieciaczki??????

reklama
witam!!! :-):tak::-D;-)
mały już dzisiaj poszedł do żłoba, nie obyło się bez łez :confused: i hasła-ja nie lubie żłoba, :baffled: ale jakoś dał sobie wytłumaczyc i dzielnie poszedł sam :tak:

w tym tygodniu ide go zarejestrować do laryngologa i zobaczymy co będzie :sorry2:

jedyny plus z tej ostatniej choroby, to to że mały chyba sam ma juz dość kataru, bo w końcu bez oporów pozwolił sobie psiknąć do noska krople, więc może walka z katarem w końcu zakończy się sukcesem, bo do tej pory to była droga przez mękę :tak: tylko maść pod nosek, ale to tylko ułatwiało mu oddychanie a nie leczyło katar, :happy: więc mały sukces :happy:

a wogóle to swierdziliśmy z M,że nasze dziecko ma wyobraźnię, wczoraj tak był zafascynowany praniem i pralką,( zabawki ma w takich małych drewnianych pufkach), że wziął sobie pufkę z zabawkami, otworzył i tłumaczył,że to jest pralka, ajak mąż postawił mu ja troszkę wyżej i bokiem, tak aby otwór był z boku, zaczął nam tłumaczyć,gdzie sa dzwiczki, gdzie sie wsypuje proszek, a do góry postawił sobie zegarek aby widziec jak długo ma trwac to pranie :tak::-D nic dodać nić ująć, ajak jeszcze znalazłam taka książeczkową instrukcję obsługi do pralki, to zaczął czytać i był taki szczęćliwy, jakby co najmniej Ameryke odkrył, :tak: jak to dzieciom jednak do szczęścia dużo nie potrzeba, tylko troszkę pomocy i pomysłu :tak::-)

miłego dnia i tygodnia życzę!!! ;-):-D

PS. isunia a przeżyć ze spotakaniem z framugą to nie zazdroszczę, dobrze,że skończyło sie tylko na płaczu i strachu :tak::no::tak: trzymajcie się ciepło :happy::tak::happy: a z przedszkola już całkowicie zrezygnowałaś, czy poprostu chorobowe, bo chyba mi coś umknęło ?:-(

hej hej witajcie!
Tak się zasiedziałam na kwietnióweczkach że bardzo rzadko tu zaglądałam a Bartuś przecież z marca:-):-):-)
pozdrawiamy wszystkich!!!

hej hej witajcie!
Tak się zasiedziałam na kwietnióweczkach że bardzo rzadko tu zaglądałam a Bartuś przecież z marca:-):-):-)
pozdrawiamy wszystkich!!!

myśle,że wybaczymy:tak: tylko teraz juz o nas nie zapominaj i zaglądaj :-p a ogólnie to jest nas tutaj bardzo mało, ja i isunia, z doskoku noelia, i praktycznie koniec chyba,że ktoś sobie o nas przypomni to nas odwiedzi, więc fajnie by było jakbys zagościła na dłużej, do czego namawiam :tak::rofl2::tak: i witam serdecznie

... no coz zaczynam przyzwyczajanie malej od nowa i moze zaczne szukac bardziej przyjaznej placowki :-D:-D:-D sama juz nie wiem co robic :baffled:

to fakt nie jest dobrze,jeżeli była perspektywa pracy i chciałabyś pracować, a masz możliwości aby zmienic placówkę, bo może to jest rozwiązanie :tak::confused::tak:, mój Kacper też nie znosił chodzić do zastępczego żlobka, coś go tam odpychało, więc może i u Was zmiana miejsca wyjdzie na dobre :cool2:

a mój mały od wtorku codziennie gotuje w żłobku obiady," mówie wam palce lizać", codziennie wybiega szczęśliwy,że znowu ugotował dla mamusi i tatusia obiadek :-p a wczoraj w domu ja na obiad pieklam racuchy z jabłkami, takie na słodko, i małemu smakowały, ale najlepsza to była nazwa jaka sobie na nie wymyślił- francuchy :happy2: i ubaw po pachy :happy2: a słówkiem które teraz wtraca do każdego zdania jest - naprawdę, więc wszystko potwierdza

miłego dnia i słonecznej pogody wam życzę :-)
pozdrawiam:-p
Kasia:happy2:

halo, halo marcóweczki chyba zasypało?!?!? :tak:

u nas jest co prawda śnieg, ale nie aż tak,że nie można sie z niego wygrzebać :rofl2:

jest biało ale i wietrznie, a wczoraj po poludniu całe miasto chyba stało, tak sypało, że hej :tak:

a jak wasze dzieciaczki, zdrowe ;-) a bajka o Mikołaju już chwyta, aby były grzeczne :tak:
a isunia, jak wygląda ta sprawa u Ciebie, Mikołaj, Gwiazdka? :-p

do miłego :rofl2:

reklama
co do Mikołaja właśnie, to moje dziecko od kilku dni czyta ulotkę reklamową z marketu, gdzie są tylko zabawki dla dzieci, i oczywiście pokazuje co mam mu kupić, więc mu tłumaczę,że jak będzie grzeczny to przyjdzie mikołaj z prezencikiem, i takie tam; więc we wtorek odbieram Kacpra ze żłobka, a on wyskakuje do mnie z wylicznką co chce od Mikołaja, więc ponownie mu wszystko tłumaczę i tłumaczę,że Mikołaj nie ma tyle pieniążków, aby mu kupić te wszystkie prezenty, na to moje dziecie, pomyślało i odpowiada: to pójdzie po pieniązki do bankomatu ......
a najgorzej to jest teraz iść zrobić takie normalne zakupy w markecie, bo z każdej strowy kuszą ładne pudełka z zabawkami, ale wczoraj jakoś się udało bez histerii, jeszcze nie robi nam scen w sklepach, ale chyba powoli ma się ku temu, że jak się uprze to chyba byłby wstanie zrobić niezłą zadymę

fajny pomysł z tym Mikołajem jako straszakiem, chyba skorzystam z tego pomysłu i też coś takiego mu powieszę przy łóżeczku, wogóle to tegoroczny Mikołaj i Święta to już będą tak fajnie przeżywane przez nasze dzieciaczki, i z tego się cieszę, że będzie to dla małego rajda-ubieranie choinki, ozdabianie pokoju itp.

pozdrawiam
miłego dnia

Do góry