reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Garkuchnia

kotlety z kalafiora

ugotowac kalafiora w osolonej wodzie, odłożyć na durszlak i czekać ok 20 minut by dobrze się odsączył

utłuc jak ziemniaki na jednolitą masę

jajo, pieprz, odrobinka soli, bułka tarta tyle by składniki połączyły się i masa nie była zbyt lelawa

na talerzu rozsypać bułkę, obtaczać w niej kotlety i smażyć

Zosia władnie zjadła na kolację i smakowało:-)
 
reklama
moja tak sobie lubia kalafiorka ale kurcze kotleciki lubia heheh to mama je w bambuko zrobi któregoś dnia zrobię na sobote i zobacze reakcje męza na takie kotlety hehehheheh
dzieki za przepis
 
Jejuuu Kobity ale macie wenę kulinarną!!

Ja od 2 lat jakoś kompletnie nie mam... a miewałam, miewałam.

Kotlety z kalafiora znam, lubię i nawet kiedys robilam ale ostatnio moja Mama nas raczy. Bardzo dobre i można je jeść i jeść i jeść ...

Z ziemniaków chyba tez kiedys takie jadlam. "Schaboszczaki" z lekko podgotowanego selera, z boczniaków.
 
ale wy się wyżywacie kulinarnie, normalnie szacun kobiety :-)

u nas wczoraj została zrobiona fasolka po bretońsku.....
...przez męża :sorry2:
będzie dziś na obiad :-p
 
mega proste i pyszne ciasto:-)

Baton czekoladowo-orzechowy
Składniki na dużą formę:
1 masło roztopione
200 g ciastek digestive, pokruszonych
4 czekolady, z grubsza posiekane (można dodać gorzkiej, mlecznej, lub
pół na pół)
140 g wiórek kokosowych
20-30 dag orzechów laskowych
2 puszki mleka skondensowanego słodzonego

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na spód
wylać rozpuszczone masło. Na nie równomiernie wysypać pokruszone
ciastka, następnie posiekaną (niezbyt drobno) czekoladę, wiórki
kokosowe, a następnie orzechy. Całość zalać mlekiem z puszki. Nie
mieszać.
Piec 30 - 40 minut w temperaturze 175°C. Można przykryć od góry folią
aluminiową. Ostudzić, włożyć na 2 - 3 godziny do lodówki
 
a to moje bułeczki na maślance, proszę się częstować, dziś znowu chlebek piekę :tak:
 

Załączniki

  • IMG_3334.jpg
    IMG_3334.jpg
    203 KB · Wyświetleń: 21
  • IMG_3332.jpg
    IMG_3332.jpg
    204,4 KB · Wyświetleń: 27
reklama
Do góry