reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Garkuchnia

3 bit

warstwa krakersów (potrzebne jest półtorej dużej paczki, moga być herabtniki)

budyń waniliowy (ugotować 2 budynie tylko w o, l mleka żeby było gęste, wyłożyć na krakersy jak ostygnie)

kajmak (gotowa masa krówkowa lub mleko skond. słodzone gotowane 1,5 h - wykładac zimne)

krakersy

śmietanka (2 śnieżki ubić ze śmietanką 30% - 200 ml)


i specjalnie dla fredzik pomysł na obiad - mięso mielone przygotować jak na kotlety czyli jajko, bułka namoczona, przyprawy, wyłożyć na papier do pieczenia polany olejem, uklepać prostokąt około 30 na 20 cm, dodac starty żółty ser, zieleninę, papierem zwijać w roladę, włożyć do wąskiej blaszki - piec około 1h, 1h 10 minut w 180 stopniach, kroić w poprzek
 
reklama
jak komuś 3bit za słodki to polecam napoleonkę
robi się podobnie tylko że jest taka masa jak do kremówki i gorącą się wykłada na krakersy ( nie herbatniki! )
  • MASA
  • 2 szklanki mleka
  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie na gotujące się mleko wlać rozrobione jaja z mąką pszenną i ziemniaczaną i 1 szklanką mleka.
 
madzikm - marchewka z czosnkiem przepyszna, chyba na stale wejdzie do naszego domowego menu:-)
blueberry - ile czasu i wjakiej temperaturze piecze sie biszkopt w tym twoim torcie orzechowym?
w niedziele maz ma urodziny i postanowilam wyprobowac twoj przepis:tak::-)
 
reklama
tigger - 180 stopni wystarczy i około 25 minut, najlepiej sprzwdzić wykałaczką - jka nic na niej nie zostaje ciasta to znaczy, ze gotowe, ma być lekko brązowy

ewa - ja robie tak 3 bita, że tylko kajmak ma słodki, budynie nie słodzę, krakersy są słonowe a śnieżki ze śmietanka nie sa bardzo słodkie
 
Do góry