reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria Naszych Słoneczek

alez duże dzieci i jakie silne! :)

moja też "spina się" w sobie, jakby chciała usiąść :) czasami ja sadzam sobie na kolanach, to ma taaaaakieeee zdziwione oczy i nie może się napatrzeć na okolicę ;)

a w ogóle ostatnio robiłyśmy sobie z Olą sesję zdjęciową i mąż mie skomlpementował "ależ staro na tych zdjęciach wyszłaś" :/
no ręce mi opadły. czas zainwestować w jakiś krem pod oczy, czy coś.

reklama
Adaś też się przechyla na bok, nawet się obraca na plecki. Ale zauważyłam, że wygina się w obie strony, więc to chyba nie jest asymetria :confused:. A czy lubi tak leżeć? Jak się z nim rozmawia, to tak :-D

Nie asymetria to nie jest tylko mi chodzi o wygięcie ciała do tyłu a nie na boki w litere c :sorry2: Głowka jest bardziej wygięta w strone kręgosłupa a nie na lini kręgosłupa i to zła pozycja bo źle kształutje postawe:dry: ale pewnie co neurolog to inna opinia...
Mojej jak leży na brzusiu chodzi głowka jak kiedyś takim pieskom w samochodach:-D
Dronka a to zle , ze tak trzyma?
Moj Pawelek juz bardzo ladnie trzyma glowke, nawet jak go nosimy, ze przodem do swiata jest to trzyma juz super, nawet nie chce opierac sie o mnie, tylko sam trzyma i zgina sie w pol. Tak jakby chcial usiasc.

Moniska ale zalezy jak wygina głowke bo jesli przechyla w łuk w strone kręgosłupa to takie noszenie że nie chce oprzeć swojej główki jest zakazane:eek: czyli lezenie na brzusiu i pionizowanie brzuch do brzucha!! przynajmniej wg mojejgo neurologa :sorry2: musisz wymóc na nim by opierał głowke o twoje cialo okreslonymi pozycjami w noszeniu (mcgosia dala link do stronki z super 3 i dla mnie najlepsza 6 pozycja-mino ze dziecko wyglada na połamane ale dziecko ma oparta glowke o moje cialo ale moze nia krecić na wszystkie strony i zwiedzac swiat:-) a ty masz jeszcze 1 reke wolna :-):-):-)wczoraj w Promenadzie tak nosilam mala to glowa myslalam ze jej odpadnie rozgladajac sie na wszyskie strony a mimo to byla ciagla asekurowana z tyłu;-)

Ostatnia edycja:
Dronka z tego co opisujesz to my chyba tez mamy problem. No , ale pediatra nic nie wychwycil.. sama juz nie wiem.

10zr59z.jpg

zasliniony :-) ale jaki zadowolony :-)

16krshu.jpg

ale, ze co?

Moniska ale na tym zdjeciu Pawełek głowke trzyma na rowni z kręgosłupem wiec raczej nie macie tego problemu...moja to pręży sie do tyłu jak ta ją wezmę :dry:

ale juz kumate te nasze dzieci są:shocked2: nie leża jak kłody tylko juz komunikują sie z nami...CUDOWNIE:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Pawełek jest fajowy moniska udał Ci sie synek :))
jaj uz nie moge sie doczekać jak Nikul bedzie tak sie usmiechal bo na razie cos kiepsko mu idzie ;-)
a wasze kiedy sie zaczeły smiac

Do góry