reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

dziewczyny kochane ja od kilku dni czuje wielki bol w kroczu tzn sa to takie uklucia momentami dosc bolesne, naprawde nie przyjemna sprawa, az musze krzyknac czasami :-( jak mnie tak zakluje (czuje to jakby w pochwie) to az sie zginal w pół :-( a do tego dziwnie mnie zaczal srom swedziec (tzn tak nie caly czas) :-( co to moze byc?

reklama
karllam, ja stawiam albo na skracajaca sie szyjke albo na zapalenie pecherza, mnie tez kluje i swedzi ale lzej niz na grzybice i zapalenie, poza tym jak podrapie przechodzi:p

no wlansie tez mysle ze to skracajaca szyjka, bo taki sluz brazowy mam, ale to swedzenie mnie niepokoi, nawet pipka wyglada dziwnie jakas taka spuchnieta i czerwona, co do pecherza to 2 tygodnie bralam antybiotyk dozylnie wlasnie na drogi moczowe wiec mam nadzieje ze one jednak pomogly :-) wczoraj posmarowalams ie clotrimazolum w kremie aby prtzestalo swedziec i nawet pomoglo tylko nie wiem czy powinnam tego uzywac, ale juz nie wiedzialam co zrobic :-(

o ile moj doktor mi mowil to kremu uzywacmozna, z tabletkami trzeba obie odpuscic... wspolczuje, wiem co to znaczy grzybica :/ na poczatku ciazy zanimjeszcze wiedzialam co to za cholerstwo dostalam takiej paskudnej ze chodzic nie moglam...

Karlam ja nidawno urzywałam czopków z tej firmy, bo też miałam takie swędzenia, i nawet na ulotce pisze że niemożna ich używać w 1 trymestrze:tak: A co do wyglądu cipki to moja też dziwna się zrobiła taka czerwona i spuchnięta :baffled:

ja tez mam taka dziwna spuchnieta czerwona cipke,ale na szczescie nic mnie nie swedzi,a uplawy:confused:byly brazowe a teraz sa biale:eek:,do tego bardzo obfite,ciagle biegam do kibelka bo mysle ze mi wody odchodza:baffled:

rozumie cie Karlam ja tez juz bym chciala pozbyc sie tego brzuchola:sick:

mnie swędzi wejscie do pochwy i tez jest jakaś dziwna. nie wspomnę o prawie czarnej okolicy moich zewnętrznych narządów rozrodczych:szok: :baffled: :eek:
i boli w pachwinach, szczególnie jak wstaje albo przewracam się z boku na bok

Ooooo tak. Ból w pachwinach :szok::wściekła/y:. Jak jeszcze trochę pochodzę z takim brzuszkiem to nie będę mogła już w ogóle się obrócić z boku na bok :-(

reklama
a mnie kręgosłup lędźwiowy pęka, mam wrażenie, że jest tak wygięty, że az trzeszczy, no oczywiście pachwiny i podbrzusze- oj, ta końcówka widzę wszystkim dopieka bardziej niż cała ciąża razem wzięta!

Do góry