reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

mnie swędzi wejscie do pochwy i tez jest jakaś dziwna. nie wspomnę o prawie czarnej okolicy moich zewnętrznych narządów rozrodczych:szok: :baffled: :eek:
i boli w pachwinach, szczególnie jak wstaje albo przewracam się z boku na bok

hmm to swedzenie to wlansie tez tak jakby w pochwie ale rozchodzi sie na cala pipke :-( moze to ma zwiazek z uplawami z macicy? a co do pachwin to mnei prawa strasznie bolala ale juz przestala, teraz mi strzela czasami w kosciach jak sie na bok przekrecam (wlasnie w pachwinie) a dzisiaj dodatkowo kluje mnie prawa strona brzuszka :-(

reklama
Mnie jak sie mala obraca w brzuszku to mi spojenie lonowe rozciaga, uciska na kregoslup ale staram sie to zlewac... bylo gorzej u mnie, pachwiny rzczywiscie troche bola... ale nie tak zeby sie wytrzymac nie dalo...

Karlam, ja też mam to kłócie w środku pochwy, na wysokości szyjki, i tez boli krocze i pachwiny. Swędzenie to mam od czasu do czasu, ale bardzo, bardzo delikatne, więc nie mam potrzeby by się regularnie smarowac tym kremem...zato raz zastosowałam globulke z kwasem mlekowym -laktovaginal.
Mi się wydaje, ze swędzenie może miec związek z tym opuchnięciem sromu...i uciskiem, bo czasem czuję jakby mi drętwiało to krocze.

A do tego nogi mam jak bańki i swędzą mnie stopy...i lewa noga bardziej spuchnięta niż prawa...wygląda nieciekawie po nocy trochę przechodzi (nie całkiem), a w dzień znowu puchnie...
i dłonie mi puchną , a nawet 2 razy w nocy ręka mi lewa zdrętwiała, ze jej nie czułam i drugą ręka ruszałam ją ...no i jakoś czucie wróciło...
i tez czasem mnie dłonie swędzą-to chyba nie jest nic groźnego????:confused:

mi tez nogi i rece puchna,najgorsza prawa noga,juz nie pamietam jak moja kostka wyglada:eek:,na lewej rece zrobily mi sie plamki 2 czerwone i tez swedza,brzuchol tez musze czesto smarowac bo swedzi szczegolnie u gory,ogolnie to chyba wszystko mnie swedzi:-D:-D:-D

hmm pieczenie przeszlo w zasadzie nastepnego dnia, ale mam inny problem ;-( od chyba 3 dni mam ogromne uplawy i nie wiem co to jest, to taki serek zoltawy :-( kurde nie wiem od czego to mi tak nagle wyszlo i to w tak ogromnych ilosciach? co to moze byc? hmm nie wiem jak to opisac jak no globulka nierozpuszczona wylatuje to to jest cos takiego tylko zolte i maziowate :-(

Karlam, u mnie takie serkowate uplawy na poczatku ciazy to bylo zapalenie a teraz okazalo sie ze czop tez tak moze wygladac... w tej chwili zchodzi ze mnie ta druga czesc koloru brazowego i rozowawego...

czop mi odszedl w poniedzialek i to napewno nie jest czop :-( zastanawiam sie czy to nie objaw czegos niepokojacego co sie dzieje w macicy :-( kurcze schizuje sie strasznie :-( a te zapalenie to czego mialas wtedy?

Karlam ..... czop może oschodzić na raty przez kilka dni
a co do upławów to moje wyglądały raczej jak klej do tapet i też tego było sporo .... ale te żółtawe podbarwienie .... hmmmm .... ja bym wolała to sprawdzić u fachowca

Kurcze a mnie coraz bardziej niepokoi to mokre krocze po nocy :-( Boję się żeby to niesączyły się wody,żeby niezaszkodzić maleństwu:eek: Staram się dużo pić wody żeby w razie czego uzupełniać płyn:tak: Naszczęście jutro już się mną zajmą, będe pod fachową opieką i będe wiedziała co i jak:dry:

reklama
Karlam ja bylam pewna kilka razy ze to juz koniec czopa.. a on zchodz i zchodzi i zchodzi od kilku dni, nie wiem czy nie od tygodnia i caly czas jest go wiecej... no i sie zastanawiam gdzie ja to wszystko miescilam... :p i caly czas to sa takie glutki dlugosci 2-3 cm srednicy 4-5mm tylko zabarwienie sie mienia od ciemnobrazowego, przez rozowawy do zoltawego... orpcz tego mam teraz po badaniu lekkie rozowawe uplawy i to tez czop mimo ze nie ma konsystencji galaretki...
A zapalanie to mialm grzybiczne.. bakteria Candida jakostam... clotrymazol sie na to bierze....
xmxmuska... pewnie jakbys w Polsce poszla do spzitala to juz by ce zatrzymali, ja sie balam ze te mokre majtki to wody a okazlo sie ze czop ale jak widac mnie nie chcieli trzymac, ale ma to swoje zalety...
Wogole caly czas mam skorcze, oczywisccie takie ze moge na nie machnac reka i spokojnie przy nich spac, teraz to ja madra jestem i nie podskakuje za kazdym razem jak mnie cos skurczopodobnego lapie... ale zazdroszcze mama ktore nie mialy zadnych objawow i nagle trach... ych... za jakie grzechy, ta moja cora mnie tak meczy? Na szczescie nastroj juz dobry...

Do góry