reklama
traschka
Mama Marysi
a ja zgubiłam kabel do podłączenia aparatu do kompa...
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Obiecuję, że jak będzie co to pokażę :-)
tusenfryd18
Fanka BB :)
Trzymam Was za słowo dziewczyny:-)
Gosiaczek.81
Fanka BB :)
Hmmm, a ja nie przytyłam nic, ale brzusio już mam wypchany troszkę, może to przez wąskie biodra, a i trochę przez progesteron syntetyczny (rozluźnia macicę) - ale jednak to dopiero 11 tydzień ;-) a może już 11
Znalałam w necie taką tabelę:
Waga w ciąży - idealny przyrost*
13 - 15 tydzień 3 x 250g = 750g
16 - 18 tydzień 3 x 300g = 900g
19 - 22 tydzień 4 x 350g = 1400g
23 - 24 tydzień 2 x 400g = 800g
25 - 26 tydzień 2 x 450g = 900g
27 - 38 tydzień 12 x 500g = 6000g
39 tydzień 1 x 250g = 250g
całościowy przyrost 11000g
* - wg Będziemy Rodzicami Barbary Nees-Deleval
tak więc nie ma co się stresować małym wzrostem wagi
Znalałam w necie taką tabelę:
Waga w ciąży - idealny przyrost*
13 - 15 tydzień 3 x 250g = 750g
16 - 18 tydzień 3 x 300g = 900g
19 - 22 tydzień 4 x 350g = 1400g
23 - 24 tydzień 2 x 400g = 800g
25 - 26 tydzień 2 x 450g = 900g
27 - 38 tydzień 12 x 500g = 6000g
39 tydzień 1 x 250g = 250g
całościowy przyrost 11000g
* - wg Będziemy Rodzicami Barbary Nees-Deleval
tak więc nie ma co się stresować małym wzrostem wagi
Dobry wieczorek
Będę mamusią czerwcową Niestety na początku ciąży schudłam 5 kg!!! teraz nie wiem ile przytyłam ale pewnie niewiele chociaż jak na 3 miesiąc brzuszek mam już widoczny...Lekarz powiedział, że wszystko jest ok, bo nie mam anemii i hemoglobina jest super. A utrata kilogramów jest wynikiem złego samopoczucia na początku ciąży...Myślę, że co do brzuszków nie ma reguły. Moja mama jak była ze mną w ciąży nie miała brzuszka w ogóle. Mi lekarz powiedział, że będę miała brzuch spory bo tak mi się dzieciuszek ułożył...
Będę mamusią czerwcową Niestety na początku ciąży schudłam 5 kg!!! teraz nie wiem ile przytyłam ale pewnie niewiele chociaż jak na 3 miesiąc brzuszek mam już widoczny...Lekarz powiedział, że wszystko jest ok, bo nie mam anemii i hemoglobina jest super. A utrata kilogramów jest wynikiem złego samopoczucia na początku ciąży...Myślę, że co do brzuszków nie ma reguły. Moja mama jak była ze mną w ciąży nie miała brzuszka w ogóle. Mi lekarz powiedział, że będę miała brzuch spory bo tak mi się dzieciuszek ułożył...
Ja też nic nie mam na plusie, w sumie to schudłam 1-2 kg. Ale ostatnio mdłości zaczęły odpuszczać, więco liczę że niedługo znowu wróce do jedzenia czekolady (jestem uzależniona od której mnie na początku ciąży odrzuciło....bleeee!Teraz też bym jeszcze nie zjadła, ale może za tydzień powróci w łaski.
Dosłownie z dnia na dzień pokazał mi się brzuszek, tzn dół brzuszka i widzę (póki co tylko ja) że tam jest dzidziuś. Nie mogę spać już na brzuchu i obcisłe spodnie zaczęły mi przeszkadzać. Byłam dzisiaj orientacyjnie w sklepie happy mama by się zorientować co i jak i....chyba na głowy upadli. Za leginsy ciążowe ( kawałek szmatki) chcieli 140zł,a nieciążowe można kupić nawet za 50. W efekcie kupiłam rajstopy za 40 zł...już trudno, ale moje ikseski bardzo uwierają i nie daje rady w nich chodzić, bo od razu brzuszek twardnieje
Dosłownie z dnia na dzień pokazał mi się brzuszek, tzn dół brzuszka i widzę (póki co tylko ja) że tam jest dzidziuś. Nie mogę spać już na brzuchu i obcisłe spodnie zaczęły mi przeszkadzać. Byłam dzisiaj orientacyjnie w sklepie happy mama by się zorientować co i jak i....chyba na głowy upadli. Za leginsy ciążowe ( kawałek szmatki) chcieli 140zł,a nieciążowe można kupić nawet za 50. W efekcie kupiłam rajstopy za 40 zł...już trudno, ale moje ikseski bardzo uwierają i nie daje rady w nich chodzić, bo od razu brzuszek twardnieje
Dzastina222
Czekam..
W 100 % procentach się z wami zgodzę co do cen ciuchów ciążowych.... to jakieś szaleństwo! chciałam sobie kupić wczoraj spodnie ciążowe takie z pasem, fakt że nadal się mieszcze w swój rozmiar ale niestety nie dopinam się w brzuchu.... ola Boga pani zawołała odemnie 120 zł za zwykłe lniane letnie spodnie... były najtańsze bo np. ze sztruksu czy jensu były po 180-190.. na allegro kosztują 39 zł. Na głowy poupadali jak można tak zdzierać kasę, przecież ta odzież długo nie posłuży! Bez sensu... A co kilogramów to schudłam 2 kg i stoję w miejscu... dziwne bo przecież brzuch mam wiiieeelllkkkiiii albo mi się tak wydaję
reklama