reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

ja nie dam na razie, bo widać tylko moją słoninkę, a nie dzidziusia (u mnie 3 kg w dół od początku ciąży), więc pochwale się jak będzie coś widać

reklama
Hmmm, a ja nie przytyłam nic, ale brzusio już mam wypchany troszkę, może to przez wąskie biodra, a i trochę przez progesteron syntetyczny (rozluźnia macicę) - ale jednak to dopiero 11 tydzień ;-) a może już 11 :rofl2:
Znalałam w necie taką tabelę:
Waga w ciąży - idealny przyrost*

13 - 15 tydzień 3 x 250g = 750g
16 - 18 tydzień 3 x 300g = 900g
19 - 22 tydzień 4 x 350g = 1400g
23 - 24 tydzień 2 x 400g = 800g
25 - 26 tydzień 2 x 450g = 900g
27 - 38 tydzień 12 x 500g = 6000g
39 tydzień 1 x 250g = 250g
całościowy przyrost 11000g
* - wg Będziemy Rodzicami Barbary Nees-Deleval

tak więc nie ma co się stresować małym wzrostem wagi :-p

Dobry wieczorek :)

Będę mamusią czerwcową:) Niestety na początku ciąży schudłam 5 kg!!! teraz nie wiem ile przytyłam ale pewnie niewiele chociaż jak na 3 miesiąc brzuszek mam już widoczny...Lekarz powiedział, że wszystko jest ok, bo nie mam anemii i hemoglobina jest super. A utrata kilogramów jest wynikiem złego samopoczucia na początku ciąży...Myślę, że co do brzuszków nie ma reguły. Moja mama jak była ze mną w ciąży nie miała brzuszka w ogóle. Mi lekarz powiedział, że będę miała brzuch spory bo tak mi się dzieciuszek ułożył...:)

Ja też nic nie mam na plusie, w sumie to schudłam 1-2 kg. Ale ostatnio mdłości zaczęły odpuszczać, więco liczę że niedługo znowu wróce do jedzenia czekolady (jestem uzależniona:) od której mnie na początku ciąży odrzuciło....bleeee!Teraz też bym jeszcze nie zjadła, ale może za tydzień powróci w łaski.
Dosłownie z dnia na dzień pokazał mi się brzuszek, tzn dół brzuszka i widzę (póki co tylko ja) że tam jest dzidziuś. Nie mogę spać już na brzuchu i obcisłe spodnie zaczęły mi przeszkadzać. Byłam dzisiaj orientacyjnie w sklepie happy mama by się zorientować co i jak i....chyba na głowy upadli. Za leginsy ciążowe ( kawałek szmatki) chcieli 140zł,a nieciążowe można kupić nawet za 50. W efekcie kupiłam rajstopy za 40 zł...już trudno, ale moje ikseski bardzo uwierają i nie daje rady w nich chodzić, bo od razu brzuszek twardnieje:(

Ja kupiłam rajstopy ciążowe- b. grube na zwykłym stoisku z rajstopami (chyba gatty) za 20 zł:) A ocieplane leginsy ciążowe są na allegro za 18 zł- muszę zamówić. W happy mama byłam raz i więcej nie pójdę- totalnie powariowali z cenami.

W 100 % procentach się z wami zgodzę co do cen ciuchów ciążowych.... to jakieś szaleństwo! chciałam sobie kupić wczoraj spodnie ciążowe takie z pasem, fakt że nadal się mieszcze w swój rozmiar ale niestety nie dopinam się w brzuchu.... ola Boga pani zawołała odemnie 120 zł za zwykłe lniane letnie spodnie... były najtańsze bo np. ze sztruksu czy jensu były po 180-190.. na allegro kosztują 39 zł. Na głowy poupadali jak można tak zdzierać kasę, przecież ta odzież długo nie posłuży! Bez sensu... A co kilogramów to schudłam 2 kg i stoję w miejscu... dziwne bo przecież brzuch mam wiiieeelllkkkiiii:):):) albo mi się tak wydaję:)

reklama
ja za jeansy 150 zł,za sztruksy 110zł dałam,chodziłam może ze 3 miesiące,bo ja wcześniej nie będę nic miała,więc i teraz założę pewnie późno.