reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

Zakupy ciuchów ciążowych dokonywałam głównie przed ciążą i dosłownie kilka po - na Allegro i wyprzedażasz w sklepach internetowych - Happy Mum też ma promocje :-) - tylko jedną spódnicę kupiłam w normalnym sklepie za normalne pieniądze ( ok. 130 zł ) - wychodząc z założenia, że będę kompletując coś z rozmysłem wyglądać jak człowiek a nie przebieraniec - chcę pracować do końca, a w mojej robocie trzeba się jakoś ubrać - a jeśli się jednak okaże że nie wejdę to nie będzie szkoda, bo było kupione tanio i znowu wystawię na Allegro. Jak na razie wchodzę we wszystkie normalne rzeczy a przy takim tempie mojego jedzenia to jest szansa, że ciuchy ciążowe założę dość późno. Urósł mi tylko biust, ale to praktycznie od razu.

reklama
A ja lubię leginsy na co dzień:) Do ciepłych tunik, długich swetrów, sukienek i kozaczków wyglądają jak grube rajstopy a są cieplejsze. I takie wygodne. Dziś sobie chyba zamówię na allegro:)

Traschka zgadzam się w 100% :-) Leginsów nigdy nie miałam i nie wiem czy się zdecyduję... Wydaje mi się, że moje nogi nie nadają się do rurek i leginsów.

A ja sobie sprawiłam 3 pary legginsów ciążowych, ale na cieplejszą porę roku. Jakoś zimą nie mogę się przekonać do tego rodzaju ubrania, może dlatego, że jest mi wciąż zimno :-(

ja też po domu śmigam w leginsach; lubię też dzianinowe sukienki (ale to na wyjścia), bo ciepłe i ładnie się układają na brzuszku; ostatnio na allegro zamówiłam jakieś niby ciepłe (tak w opisie aukcji było) spodnie welurowe, ale nie warto; odszyte tak sobie, nogawki byle jakie, pojedynczy welur, więc co to za ciepłe spodnie... ogólnie taki typowo ciążowy ciuch dla bardzo niewymagających; a na zdj.w aukcji wyglądały całkiem całkiem...

matko nie piszcie tak duzo bo nie nadrobie !!!
ja kupilam na allegro stuksy i udalo mi się z rozmiarem :) chociaz ja jako głupek zamowi.am o 4 cm wieksze niz mam wymiary i no coz wiszą mi jeszcze - dlatego mama je przerobi a ja mam zamówić rozmiar 42 a nie 46 :p :)
jutro podrzuce linka do pani ktora sprzedaje - tanie rózne rodzaje spodenków i naprawde mnie osobiście pasują bo nie takie byle co tylko prawdziwe cieplutkie struksy :-)

reklama
forever_young Mnie piersi trochę bolą (a konkretnie jeden sutek nagminnie) :-) ale żeby mi urosły to niestety :no: jedynie brzuch mi wypchnęło ...
traschka co do leginsów to nie przesadzajmy na apetycznych udach też dobrze leżą :-pno ale to już kwestia czy ktoś lubi nosić, bo to praktycznie jak rajstopy ;-) - ja zamierzam nosić je w domku zamiast dresów hehe
ironia wklej nam te sztruksy - jak się nie zawiodę na leginsach z allegro to zaryzykuje jeansy, bo H&M mama ma potwornie drogo - no niestety wole kupić dobre perfumy niż spodnie na 2-3 miesiące :-p