reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria marcowych maluszków

maleństwa cudowne, gratuluję wszystkim mamusiom swoich słodkich pociech ;))
bozienka a do ciebie mam pytanie kiedy zaczęłaś wychodzić ze swoją córą na spacery? bo tak mi ta kwestia nie daje spokoju, z jednej strony nie chciałabym mojego wcześniaczka przeziębić czy coś a z drugiej nie chcę też pod kloszem trzymać tym bardziej że wiosna powolutku się zbliża...

reklama
Sama się zastanawiałam nad spacerkiem i wczoraj była u mnie położna więc zapytałam. Ja już 3 razy werandowałam Milenke i bardzo jej się podoba, połażna powiedziała, że jak będzie ładna pogoda to dziś na 15-20 min możemy śmiało iść.

renia z Mala pierwsy raz wyszlam jak jechalam na pierwsza wizyte czyli kolo miesiaca miala potem zimno bylo jak diabli wiec z nia niewycodzilam a teraz jak tylko jesttroche cieplej idziemy na spacerki i co spacerek jestesmy nanim dluzej,ogulnie moja polozna naaje sie do picia kawy jedzenia ciastek i tyle bo jak sie jej pytalam kiedy moge wyjsc z dzieckiem to ona domnie ze mam nieprzesadzac ze przeciez to jest dziecko jak kazde inne :crazy:

no dziecko jak każde inne ale wcześniaki szybciej się wyziębiają rodzą się niedojrzałe więc jednak trzeba trochę bardziej dbać o nie

anula to takie niesamowite, że tak wielkie szczęście potrafi się zmieścić na dłoni... Cudne... :tak:

Dziewczynki nam położna mówiła o spacerze tak:
po pierwszym tygodniu zacząć werandowanie
1 dzień 20-30 min
2. dzień 40-45 min
3. dzień 1h
4. dzień można już wyjść na spacer do 1/2h (obecnie między 10-13, kiedy jest najcieplej - latem między 10-15 z dala od dworu i słońca)

Oczywiście co szkoła to inna teoria pewnie (że o wcześniaczkach nie wspomnę), a znam też mamy, które wychodziły zmaluchami już w 4. dobie na spacer mimo grudnia...

reklama
Do góry