reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój niemowlaka.

Ja też uważam, że decyzję powinien podjąć lekarz. Najlepiej dodatkowo z dyplomem z pediatrii (ale tych niestety nie ma zbyt wielu).

A czym u Was objawia się napięcie?

reklama
Ja też uważam, że decyzję powinien podjąć lekarz. Najlepiej dodatkowo z dyplomem z pediatrii (ale tych niestety nie ma zbyt wielu).

A czym u Was objawia się napięcie?
Ogólnie cały czas podnosi główkę, bardzo wysoko, cały czas się pręży, ręce i nogi są nie do opanowania... w ustach ma podwyższone napięcie i obniżone w jakimś miejscu.

Staszek ma korygowane 13 tygodni i też jak mu się nie chce, to zamiast na twarze, patrzy gdzieś w bok. Nie ma w tym nic dziwnego, dziecko to nie maszyna. Nie będzie patrzeć tam, gdzie Ty sobie życzysz ;)

Staszek ma korygowane 13 tygodni i też jak mu się nie chce, to zamiast na twarze, patrzy gdzieś w bok. Nie ma w tym nic dziwnego, dziecko to nie maszyna. Nie będzie patrzeć tam, gdzie Ty sobie życzysz ;)
Wiadomo, to nie robot 🤯 Jednak każda mama chciałaby, żeby dziecko się popatrzało i uśmiechnęło :D Poczekamy jeszcze troszkę.

reklama
@Lady Loka jak zwykle w formie 🤣🤣 Tak zrobię:p
No cóż 😂 serio, jeżeli lekarze nie widzą nic złego to luz, a i tak słowa lekarzy brałabym przez palce, bo dziecko często u lekarza jest mniej śmiałe niż w domu :)
Poza tym dziecko ma skoki. Staszek miał tak, że w środę nie robił podporu i nawet powiedziałam jego fizjo, że mnie to martwi, po czym wróciliśmy z zajęć w czwartek, położyłam go na macie i zrobił i od tego czasu to jego ulubiona aktywność 😅 spokojnie, będzie ok.

Staszek według jednych fizjo ma obniżone napięcie, według innych podniesione z prawej albo z lewej, bo tu też zdania się różnią, generalnie pełna dowolność, mogę sobie wybrać diagnozę 😂

Do góry