reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki USG i nasze brzuszki!!!

Mama Bartusia, dla mnie twoj brzuszek wyglada na dziewczynke:-Dtez bym sie upierala ze bedzie cora patrac na Ciebie:tak:A w ktorym tygodniu ciazy lekarz powiedzial Ci ze to moze chlopak???Mi tez powiedzial w 13 tygodniu ze cos rosnie, wiec moze chlopak :confused:w 17 tygodniu nic nie powiedzial, tylko to ze dziecko jest male i teraz w 20 tygodniu powiedzial ze dziewczynka na 99%:-D(100% po urodzeniu)hehe, nawet pokazywal mi pipke:szok:hihi, mam na DVD...Kiedy masz nastepna wizyte???Buzkiaki i pozdrawiam:rofl2:

hehe bardzo dziekuje kokoszka !!!! ja tez mam takie przeczucie na dziewczynke:) ale dowiemy sie 30 maja na 100%!!!!
a termin nastepnego usg mam na ktoregos stycznia,ale dopiero przysla mi list ktorego...a potem 16 marca...chyba juz ostatnie:)

Paula dziekuje zgadlas doskonale:) to najmlodsza siostra, wlasnie u niej jestesmy w te swieta:) tzn u rodzicow i u niej:p

dzieki dziewczyny!!!!

reklama
mama bartusia- ja musialam umawiac sie sama na USG tylko na pierwsze przyszlo mi wezwanie... i zalecanych jest tylko 2 w ciagu calej ciazy pierwsze w 12-14 tygodniu a drugie w 20-22 tygodniu... wiec sprawdz dokladnie i jak cos to sama sie umawiaj bo oni nie wysylaja juz zaproszen... a teraz powinnas miec spodkanie z polozna w 16-18 tygodniu...

mama bartusia- ja musialam umawiac sie sama na USG tylko na pierwsze przyszlo mi wezwanie... i zalecanych jest tylko 2 w ciagu calej ciazy pierwsze w 12-14 tygodniu a drugie w 20-22 tygodniu... wiec sprawdz dokladnie i jak cos to sama sie umawiaj bo oni nie wysylaja juz zaproszen... a teraz powinnas miec spodkanie z polozna w 16-18 tygodniu...

nie Paula:)) bylam w 15 tyg piewrszy raz, teraz mam juz umowiona na 16 marca, a dokladne polowkowe musi byc wedlug nich na 22 tydz i dal mi lekarz taka kartke do rejestracji ktora zanioslam tam i przysla mi dokladny termin zeby byl 22 tydz wiec jeszcze minimum 2 mnie czekaja:)))
ale moze jeszczze w szpitalu bedzie przed porodem:))))

jak byłam w irlandii to miałam w 13 tygodniu robione i w 19 tyg. bo przekladałam je z 22tyg -bo wracałam na stałe do Polski co dalej to nie wiem bo potem juz chodziłam na usg w Polsce i co wizyte było robione

tak sa dwa podstawowe ostatnie jest miedzy 20-22 tygodniem jest to scan szczegolowy... a jesli istnieje jakas potrzeba po wynikach 2 scanu sa robione inne ale tylko w naglych wypadkach... tu jest stronka... www.dzieciak.co.uk
i tak samo powiedziano mi w szpitalu teraz po tym szczegolowym USG... ja osobiscie mialam juz 4 ale tylko dla tego ze krwawilam na poczatku ciazy... a teraz jak wszystko bedzie ok to juz nie bedzie chyba ze sie cos zmieni i zaczne znow plamic...

Ostatnia edycja:
8-10 spotkanie z polozna
12-14 pierwszy scan
16 spotkanie z polozna
20-22 skan w szpitalu
25 spotkanie z GP
28 spotkanie z polozna i kolejne badania krwi
31 spotkanie z polozna
34 spotkanie z polozna i badania
36 spotkanie z GP
38 spotkanie z polozna
40 spotkanie z polozna
41 spotkanie z polozna i zostajesz w szpitalu

Taka cala rozpiske dostalam w szpitaku po pierwszej wizycie... z polozna i ginekologiem.... nie wiem jaka dali ci u ciebie ale spradz na necie na tej stronce co ci podalam czy wszystko ci podali i powiedzieli....

Rety ile nowych zdjęc! Aż miło popatrzeć!!!

Maja33, sliczne Maleństwo i super fotki!:tak::tak::tak:
Okruszek.emi, niesamowity masz brzuszek!!! Taki okrągły!!! Super! :-)
Paula7, Twoje Maleństwo też wygląda pięknie! Gratuluję!:-D
Kokoszka, Twój brzuszek też jest piękny!:tak::tak::tak:
Mama_Bartusia, mi troszkę wygląda Twój brzuszek na córeczkę ale do końca to się nie znam ;-) Mi lekarz też mówił w 13 tyg że jest chłopak, ostatnio nic nie było widać wiec pewnie cos więcej zobaczę dopiero 19.01 bo dopiero wtedy mam usg 3D. Ale w weekend oglądałam taki film o rozwoju płodu i usg i tak były pokazane etapy powstawania płci.... na początku dziewczynki i chłopcy mają takie same `wypustki` między nogami... z czasem dziewczynkom ta `wypustka` się chowa do środka i to jest zdaje się łechtaczka a u chłopców wydłuża się... Mam nadzieje że nic nie pokręciłam ;-) No ale teraz zaczelam sie zastanawiac może to jednak bedzie córeczka ;-):-D

imagination- kochana twoj brzusio superasty, a co do włosków to myślę, że powinnas byc zadowlona, bo naprawde kolor ci chwycil, a wiem ze sa kobiety, ktorym w ciazy farby nie chca ufarbowac wlosów. Ja do nich nie nalezę, bo juz tez bylam u fryzjera wprawdzie robiłam balejage, ale wyszedł jak zawsze :)

reklama
Dziewczyny to mój narazie malutki brzuś. Mam przeczucie, że to będzie dziewczynka, zresztą tak mi sieśniło. A jak wy - specjalistki sądzicie?

Brzusio 17 tc a USG 13 tc

Załączniki

• 16 tydzień [640x480].JPG
    16 tydzień [640x480].JPG
    43,3 KB · Wyświetleń: 84
  • Stadniczek [640x480].JPG
    Stadniczek [640x480].JPG
    31,4 KB · Wyświetleń: 63
Do góry