reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Formalności po narodzinach dziecka

reklama
Ja w przyszłym tygodniu będę pisać wniosek o urlop wypoczynkowy za 2010r ale nie zastanawiałam się ile mi naliczą tego urlopu, tylko po prostu sama chciałam sobie wypisać na 26 dni :baffled: Mogę tak??

A drugi wniosek wypisze o 2 dni opieki na Dzieckiem :tak:

Ja w przyszłym tygodniu będę pisać wniosek o urlop wypoczynkowy za 2010r ale nie zastanawiałam się ile mi naliczą tego urlopu, tylko po prostu sama chciałam sobie wypisać na 26 dni :baffled: Mogę tak??

A drugi wniosek wypisze o 2 dni opieki na Dzieckiem :tak:
ja też sobie w podaniu sama wyliczyłam cały urlop za 2010 i wysłałam, ale czekam na odpowiedź czy dobrze obliczyłam, czyt. czy mi się należy cały urlop czy może tylko parę dni? dam znać jak mi odpiszą, bo na razie im się nie spieszy :dry::dry::dry:

ja też sobie w podaniu sama wyliczyłam cały urlop za 2010 i wysłałam, ale czekam na odpowiedź czy dobrze obliczyłam, czyt. czy mi się należy cały urlop czy może tylko parę dni? dam znać jak mi odpiszą, bo na razie im się nie spieszy :dry::dry::dry:
Aha, no to ja też chcę tak zrobić :tak:
Ja najpierw zadzwonię a jak zobaczę że księgowa będzie się motać i próbować wcisnąć mi że należy mi się tylko kilka dni to ja od razu im ten paragraf prześlę i powiem że do PIP-u dzwoniłam :-)
Niech się lepiej mieją na baczności :-D

ja od poniedziałku (25.01) jestem na urlopie...najpierw zaległy a potem 6 dni z 2010.. i też od marca do pracy. Zulejka a z kim zostawiasz Tosię? Ja Zosię z moją mamą.. już powoli przyzwyczajamy Małą do zostawania coraz dłużej z babcia. i idzie nam całkiem dobrze... pewnie ja to gorzej od Zosi zniosę :baffled: bo już teraz płakać mi się chce jak pomyślę że nie bede miec jej przy sobie cały czas..... :-(

Zostawiam Tosię z moją mamą i tatą. Nie obawiam się o opiekę, bo mam do rodziców pełne zaufanie, ale sam fakt, że trzeba wrócić do pracy. A tak mam fajnie dzień ułożony. Mimo, że dość monotonny, bo codziennie to samo ale samo przebywanie z małą jest cudowne.
Powiem Wam szczerze, że człowiek do macierzyństwa dorasta. Gdy 7 lat temu urodziłam Olkę to jakaś taka niedostosowana byłam. Teraz mam zupełnie inne podejście do sprawy, nic mnie nie goni, wszystko robię spokojnie. Jednak mój starczy wiek (31lat) robi swoje :-D

ja za tydzien 35 skoncze to dopiero ze mnie babcia:-D:-D
szkoda ze tak daleko mieszkacie bo bym zaopiekowała się dziaciaczkami, bo uważam ze dobra ze mnie niania była;-)
moze po wakacja jakiegos babska sobie znajdę:tak:

reklama
Do góry