anet15
Mama Malgosi i Karolinki
no dokladnie,ale jak ja chce isc na conajmniej 2 lata,to strace caly urlop za 2010r...jesli go teraz nie wykorzystam....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dostajemy 1/12 czy tracimy 1/12?chyba nie za okres 6 m-cy, tylko 12 - jesli pracowało się tyle, a jesli nei to za tyle miesięcy ile mamy przepracowanych.
Ja jeszcze wróce do wątku o urlopie wypoczynkowym za 2010r. - bo wiadomo że jeśli nie wybierzemy go przed pójściem na wychowawczy to na tym stracimy, ale nie wiedziałam dokładnie ile? dzwoniłam dziś do Inspekcji Pracy i jesli idziemy na wychowawczy np. 1 miesiąc - to dostajemy później 1/12 urlopu jaki nam się należy na cały rok, a jeśli na 2 miesiące - to 2/12 itd.
ja od poniedziałku (25.01) jestem na urlopie...najpierw zaległy a potem 6 dni z 2010.. i też od marca do pracy. Zulejka a z kim zostawiasz Tosię? Ja Zosię z moją mamą.. już powoli przyzwyczajamy Małą do zostawania coraz dłużej z babcia. i idzie nam całkiem dobrze... pewnie ja to gorzej od Zosi zniosęA ja już ostatnie 4 dni na macierzyńskim jestem. Jak go zaczynałam w sierpniu to wydawało mi się tak długo. Od wtorku zaczynam wykorzystywać urlop za 2009 i 1 marca wracam do pracy. Już zaczynam być nerwowa, będę musiała z Rozgwiazdą się rozstać. Pierwszy tydzień będzie najgorszy, potem się pewnie przyzwyczaję.