reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Formalności po narodzinach dziecka

reklama
no własnie a jak to się niby udowadnia czy się karmi czy nie?szefostwo bedzie (.)(.) macac czy twardnieją?:-D
tak serio - jak?
pzeciez jakas babka która nei karmi - moze ściemnić ze karmi i tez bedzie wychodzic godzinkę wczesniej...

a orientujecie się jak jest ze zwolnieniem? do koniedy jestesmy chronione przed nim? ja szukałam ale nie mogłam znaleźć pewnych informacji.

Wiem tylko że jak pracownica złozy wniosek o pół etatu to pracodawca musi go przyjąc i nei może zwolnić przez rok:happy2:

ginekologowi też można naściemniać ;-)
o tym, że w pracy to słyszałam, myślałam że może się coś zmieniło...

na wychowawczym nie mogą nas zwolnić, chyba że jest redukcja etatów lub pracodawca ogłosi upadłość firmy

a wiecie może jak to jest, jeśli zajdzie się w ciążę na wychowawczym, to co zrobić żeby być na płatnym L4 i mieć macierzyński, trzeba wrócić choć na parę dni do pracy czy może jest jakiś inny sposób?

Ostatnia edycja:
myślałam, że się by udało w jakiś inny sposób...........
cóż, w razie czego trzeba będzie zakombinować :tak::-)

a które z was idą na wychowawczy lub wracają do pracy? ;-)

na wychowawczym nie mogą nas zwolnić, chyba że jest redukcja etatów lub pracodawca ogłosi upadłość firmy

a wiecie może jak to jest, jeśli zajdzie się w ciążę na wychowawczym, to co zrobić żeby być na płatnym L4 i mieć macierzyński, trzeba wrócić choć na parę dni do pracy czy może jest jakiś inny sposób?

ze na wychowawczym nie moga zwolnic to zrozumiałe, ale jak z tym jest po powrocie do pracy? chyba juz w nastepnym miesiacu mozna zwolnic albo zmienic umowe na pół etatu, no nie?:confused2:

jak jest z ciaza na wychowawczym to nie zaczytywałam sie dokładnie ale jest tego sporo w necie musisz poszukac ale chyba nie jest to wykonalne zeby byc i na L4 i pozniej miec macierzynski:happy:a co? planujeta cos Izabela?:laugh2:

ze na wychowawczym nie moga zwolnic to zrozumiałe, ale jak z tym jest po powrocie do pracy? chyba juz w nastepnym miesiacu mozna zwolnic albo zmienic umowe na pół etatu, no nie?:confused2:

jak jest z ciaza na wychowawczym to nie zaczytywałam sie dokładnie ale jest tego sporo w necie musisz poszukac ale chyba nie jest to wykonalne zeby byc i na L4 i pozniej miec macierzynski:happy:a co? planujeta cos Izabela?:laugh2:
jak jest z tym po powrocie do pracy to akurat nie wiem, myślałam że pytasz będąc na wychowawczym ;-)
a czemu nie można być na L4 a później na macierzyński? ja będąc w ciąży tak właśnie miałam
a planujemy może, ale to dopiero w przyszłym roku jak coś :-D

jak jest z tym po powrocie do pracy to akurat nie wiem, myślałam że pytasz będąc na wychowawczym ;-)
a czemu nie można być na L4 a później na macierzyński? ja będąc w ciąży tak właśnie miałam
a planujemy może, ale to dopiero w przyszłym roku jak coś :-D
porypało mi się, miało być że "jest wykonalne" sorrki

reklama
no własnie a jak to się niby udowadnia czy się karmi czy nie?szefostwo bedzie (.)(.) macac czy twardnieją?:-D
tak serio - jak?
pzeciez jakas babka która nei karmi - moze ściemnić ze karmi i tez bedzie wychodzic godzinkę wczesniej...

a orientujecie się jak jest ze zwolnieniem? do koniedy jestesmy chronione przed nim? ja szukałam ale nie mogłam znaleźć pewnych informacji.

Wiem tylko że jak pracownica złozy wniosek o pół etatu to pracodawca musi go przyjąc i nei może zwolnić przez rok:happy2:
może tutaj znajdziesz odpowiedź na twoje pytanie
pip.gov.pl - Kodeks pracy

Do góry