_karincia_
Fanka BB :)
Ja karmię ale ja na razie nie wracam do pracy więc...
Zresztą izabela też karmi![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Zresztą izabela też karmi
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tzn. w jaki sposób? będąc na macierzyńskim lub wychowawczym czy będąc w pracy? :-)szkoda,że nie karmicie piersia bo można sobie godzinke jeszcze wybrac na karmienie
na wychowawczym nie mogą nas zwolnić, chyba że jest redukcja etatów lub pracodawca ogłosi upadłość firmy
a wiecie może jak to jest, jeśli zajdzie się w ciążę na wychowawczym, to co zrobić żeby być na płatnym L4 i mieć macierzyński, trzeba wrócić choć na parę dni do pracy czy może jest jakiś inny sposób?
jak jest z tym po powrocie do pracy to akurat nie wiem, myślałam że pytasz będąc na wychowawczym ;-)ze na wychowawczym nie moga zwolnic to zrozumiałe, ale jak z tym jest po powrocie do pracy? chyba juz w nastepnym miesiacu mozna zwolnic albo zmienic umowe na pół etatu, no nie?
jak jest z ciaza na wychowawczym to nie zaczytywałam sie dokładnie ale jest tego sporo w necie musisz poszukac ale chyba nie jest to wykonalne zeby byc i na L4 i pozniej miec macierzynskia co? planujeta cos Izabela?
![]()
porypało mi się, miało być że "jest wykonalne" sorrkijak jest z tym po powrocie do pracy to akurat nie wiem, myślałam że pytasz będąc na wychowawczym ;-)
a czemu nie można być na L4 a później na macierzyński? ja będąc w ciąży tak właśnie miałam
a planujemy może, ale to dopiero w przyszłym roku jak coś![]()
może tutaj znajdziesz odpowiedź na twoje pytanieno własnie a jak to się niby udowadnia czy się karmi czy nie?szefostwo bedzie (.)(.) macac czy twardnieją?
tak serio - jak?
pzeciez jakas babka która nei karmi - moze ściemnić ze karmi i tez bedzie wychodzic godzinkę wczesniej...
a orientujecie się jak jest ze zwolnieniem? do koniedy jestesmy chronione przed nim? ja szukałam ale nie mogłam znaleźć pewnych informacji.
Wiem tylko że jak pracownica złozy wniosek o pół etatu to pracodawca musi go przyjąc i nei może zwolnić przez rok![]()