reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Formalności po narodzinach dziecka

reklama
no Iza i bardzo dobrze, albo się sierotki same nie znają albo chcą Cię w konia zrobić:wściekła/y:
U mnie tez nieźle - póki co złożyłam podanie o urlop za 2009 i wiecie co? kadrowa powiedziała ze nie wie czy mi się należy - że najpierw musi wiedziec czy ide na wychowawczy czy nie - jakas bzdura totalna. Dopiero później do niej doszło ze to chodzi o rok 2009 - a w podaniu jak byk napisane. No ale dzieki temu juz wiem, że jeśli złoże kolejne podanie o dni urlopowe za 2010 rok to będzie problem:shocked2:

Tłumaczyła mojemu szefowi, że to wygląda tak - 26 dni urlopu(lub 20) dzieli się na 12 miesięcy w roku razy ilość przepracowanych miesięcy w roku 2010

słyszeliście o czymś takim:confused:

widze że ja też bede musiała paragrafy cytowac i osobę która powinna się na tym znać pouczac:wściekła/y:

Z urlopami nie miała na szczęście problemów, a szefowa nawet idzie mi bardzo na rękę. Dostałam propozycję pracy na umowe zlecenie w czasie urlopu wychowawczego, żeby nie stracić kontaktu z klientem... :szok:
Bardzo miło ze strony szefowej...

A jak wygląda sprawa opieki po urlopie wychowawczym?? Nadal mi się będą należały te dwa dni, czy też coś mi obetną??

Mitemil,te dwa dni sie naleza jak wrocisz do pracy, wiem bo bralam na starsza corke...co roku masz te 2 dni....moze je wziasc maz albo ty.....zdaje sie ze do 14 roku zycia dziecka ,ale nie jestem pewna....

tak do 14 roku, życia i ich nie zabierają
i trzeba zawsze wykorzystać w danym roku, bo te dni nie przechodzą tak jak np. stary urlop czyli 2 dni opieki na dziecko za rok 2010 trzeba wybrać w 2010 r

reklama
Do góry