reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

Jula zaczela sama jesc widelcem obiadek ,pyrki i mięsko,ładnie jej to idzie.No i sama zaczela schodzic po schodach i wchodzic do gory.Trzyma sie barierek,i sie denerwuje jak ja biore za reke.

reklama
Jula zaczela sama jesc widelcem obiadek ,pyrki i mięsko,ładnie jej to idzie.No i sama zaczela schodzic po schodach i wchodzic do gory.Trzyma sie barierek,i sie denerwuje jak ja biore za reke.
u nas tez wszystko musi "siama" lacznie z ubieraniem butow:szok::-D i tez sie zlosci jak chce ja wziasc musi sama i koniec :-D

Ale rosną te dzieciaki, gratulacje dla maluchów. Moja już też je sama, zupę i drugie danie widelcem, sama pije z kubka bez niekapka i wchodzi po schodach tylko ze schodzeniem ma problem, ale zawsze trzyma się poręczy

m oja tez wysila sie do poreczy bo koniecznie by chciala sie wlasnie jej trzymac ,ale nie moze zbytnio siegnac :rofl2:

dobre :-D

my się nabijamy jak młoda mówi babcia
do tej pory wołała tylko baba i zwróciliśmy uwagę, że mówi się babcia, w jej wykonaniu to brzmi ciapcia :-D

Karol gada jak katarynka, powtarza wszystko. Dzisiaj rano szukając skarpetek w szufladzie powiedziałam "ooo kurczę", a moja papuga "ooo kujcie". Tylko że np "krowa karola" brzmi "poła toja" :baffled:. Ale powtarza mniej lub bardziej po swojemu każde słowo. Nieraz mu się udaje sklecić zdanie w stylu "Sam strażak gasi pożar wodą" (nawet nie próbuję napisać tego fonetycznie ;-)).

Karol gada jak katarynka, powtarza wszystko. Dzisiaj rano szukając skarpetek w szufladzie powiedziałam "ooo kurczę", a moja papuga "ooo kujcie". Tylko że np "krowa karola" brzmi "poła toja" :baffled:. Ale powtarza mniej lub bardziej po swojemu każde słowo. Nieraz mu się udaje sklecić zdanie w stylu "Sam strażak gasi pożar wodą" (nawet nie próbuję napisać tego fonetycznie ;-)).

spróbuj:-D
jestem po egzaminie z fonetyki to pomogę:-D

u nas pizza mniej ciekawie bo tylko - pica;-)

reklama
Do góry