reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

już dawno miałam się pochwalić, że Zosia dołączyła do grona układajacyh puzzle - 15 elementów:-)
co chwilę teraz dostaje puzzle, układanki, gry;-)

roksiNatala próbuje z większą ilością elementów? u nas na 15 stanęło;-)

reklama
moja tez powolutku zaczuna skladac zdania :tak:tylko nie odmienia ...
np. "dziadzia masz niania":-D niania czyt.smoczek;-)

już dawno miałam się pochwalić, że Zosia dołączyła do grona układajacyh puzzle - 15 elementów:-)

Brawa dla Zosi! :wink: Mojej już się puzzle znudziły.. Teraz jej pasją są książki; potrafi godzinami siedzieć i je oglądać, a co się przy tym naopowiada! :szok: :-) Jakąś bajkopisarką chyba zostanie, bo bajdurzy strasznie. :-D No i uwielbia jeszcze zabawę ciastoliną, którą dostała na urodziny.
Z wierszyków zna "Wlazł kotek na płotek", "W pokoiku na stoliku", z niewielką pomocą mówi "Na wyspach Bergamutach" i "Kaczka Dziwaczka", a ostatnio próbuje "Entliczek Pentliczek". :tak:

u nas jest "didi" od dydusia

wczoraj moje dziecko prosiło mnie o niego...po etapie nauki, że jak coś chce ma mówić daj mi, teraz przeszliśmy na etap, że każę jej mówić "daj mi proszę"...moje dziecko proszę mówi jak osioł :rolleyes2: no i wczoraj podchodzi do mnie i mówi "daj mi mama osioł didi" :-D

a u nas niemal samoistnie - bo nie uczulaliśmy jakoś specjalnie, "dziękuję mamusiu" ale za wszystko zabawkę, picie, jedzenie - nadużywa:-D

plelala - przepraszam, taka honorowa, że czasem 15 minut się boczy zanim przeprosi:rofl2:

no i plosę też nader często:happy:

reklama
he he fajnie :tak:
u nas: posie = proszę (używane zgodnie z przeznaczeniem)
uje ( z akcentem na e) = dziękuję
a ostatnio mnie zaszokował: osze daj mi to tutaj (i pokazuje na buźkę:-D, chodziło o rodzynki).
Jakoś tak sie porobiło, że jak chce rodzynki to nawet zdaniami wali do mnie:-D

a smok to mop:happy:

Agutek, osioł brzmi CUDNIE:tak:

madzik, niezła Zosia jest z puzzlami, u nas na razie 8 części idzie ale aktualnie auta sie zaczynają aaa i lubi tez takie drewniane "puzzle", one są dużo trudniejsze od zwykłych

Do góry