reklama
elaklb
Fanka BB :)
już dawno miałam się pochwalić, że Zosia dołączyła do grona układajacyh puzzle - 15 elementów:-)
Brawa dla Zosi! Mojej już się puzzle znudziły.. Teraz jej pasją są książki; potrafi godzinami siedzieć i je oglądać, a co się przy tym naopowiada! :-) Jakąś bajkopisarką chyba zostanie, bo bajdurzy strasznie. No i uwielbia jeszcze zabawę ciastoliną, którą dostała na urodziny.
Z wierszyków zna "Wlazł kotek na płotek", "W pokoiku na stoliku", z niewielką pomocą mówi "Na wyspach Bergamutach" i "Kaczka Dziwaczka", a ostatnio próbuje "Entliczek Pentliczek".
Ewelina z Bydgoszczy
Fanka BB :)
Sandi, a mój na smoczek mówi podobnie, to brzmi coś , jak "nana"
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
A mój mówi na smoczek cycuś
A
Agutek
Gość
u nas jest "didi" od dydusia
wczoraj moje dziecko prosiło mnie o niego...po etapie nauki, że jak coś chce ma mówić daj mi, teraz przeszliśmy na etap, że każę jej mówić "daj mi proszę"...moje dziecko proszę mówi jak osioł no i wczoraj podchodzi do mnie i mówi "daj mi mama osioł didi"
wczoraj moje dziecko prosiło mnie o niego...po etapie nauki, że jak coś chce ma mówić daj mi, teraz przeszliśmy na etap, że każę jej mówić "daj mi proszę"...moje dziecko proszę mówi jak osioł no i wczoraj podchodzi do mnie i mówi "daj mi mama osioł didi"
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
A propos zwrotów grzecznościowych, to Karolek ostatnio do mnie powiedział jak mu dałam gumę "dzięki, mamusiu". Tak luzacko to zabrzmiało
madzikm
Mamy lutowe'07
a u nas niemal samoistnie - bo nie uczulaliśmy jakoś specjalnie, "dziękuję mamusiu" ale za wszystko zabawkę, picie, jedzenie - nadużywa
plelala - przepraszam, taka honorowa, że czasem 15 minut się boczy zanim przeprosi
no i plosę też nader często
plelala - przepraszam, taka honorowa, że czasem 15 minut się boczy zanim przeprosi
no i plosę też nader często
reklama
S
szalona mama
Gość
he he fajnie
u nas: posie = proszę (używane zgodnie z przeznaczeniem)
uje ( z akcentem na e) = dziękuję
a ostatnio mnie zaszokował: osze daj mi to tutaj (i pokazuje na buźkę, chodziło o rodzynki).
Jakoś tak sie porobiło, że jak chce rodzynki to nawet zdaniami wali do mnie
a smok to mop
Agutek, osioł brzmi CUDNIE
madzik, niezła Zosia jest z puzzlami, u nas na razie 8 części idzie ale aktualnie auta sie zaczynają aaa i lubi tez takie drewniane "puzzle", one są dużo trudniejsze od zwykłych
u nas: posie = proszę (używane zgodnie z przeznaczeniem)
uje ( z akcentem na e) = dziękuję
a ostatnio mnie zaszokował: osze daj mi to tutaj (i pokazuje na buźkę, chodziło o rodzynki).
Jakoś tak sie porobiło, że jak chce rodzynki to nawet zdaniami wali do mnie
a smok to mop
Agutek, osioł brzmi CUDNIE
madzik, niezła Zosia jest z puzzlami, u nas na razie 8 części idzie ale aktualnie auta sie zaczynają aaa i lubi tez takie drewniane "puzzle", one są dużo trudniejsze od zwykłych