reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziś nauczyłam/em się!

Agutku moja tez wlasnie buty uwielbia :baffled::tak::-D a ma taka dzdzownice na biegunach i nieraz tak sie buje ,ze az sie przewraca razem z nia na plecki :-D

reklama
no nie wiem blueberry czy ostatnim, Laurka też zaczęła sie "puszczać":-D i sama stoi i bardzo sie jej to podoba bo sie cieszy i krzyczy żeby na nią wtedy patrzeć, ale chodzi przy meblach, kroczku sama nie da:no:
Agutek, u nas też buty na topie, właściwie to wywalanie ich ze stojaka:baffled::-D

No i się doczekałam:tak:, Piotrus zrobił dwa kroczki:szok: zupełnie sam, bez zachecania, to teraz juz z górki:-D:-D:-D
Gratulacje.

Znajoma ma 10 miesięczne dziecko, samo stoi, ale jeszcze nie chodzi (co dla mnie jest normalne, a dla nich chyba nie). Mówiła mi, że stawiają dziecko i przesuwają mu nogi, żeby załapało jak się chodzi:szok: Bez komentarza.

Nasze "maleństwo" codziennie uczy się czegoś nowego. Cały dzien gada po swojemu, buzia jej się nie zamyka. Próbuje powtarzać wszystko co usłyszy, ale często mówi tylko pierwsze sylaby wyrazów, np. buty - "bu", włosy - "wło", broda - "bro", kocham cię - "kooo" (przytula się i mówi kooo:-)). Z trudniejszych słów jakie mówi to "drzwi", "cześć" (więcej nie pamiętam;-))

reklama
Ewo dziekujemy za gratulacje:tak:

Piotrus wyciera nosek husteczką sobie i mamusi, wąchamy kwiatki, a potem kichamy, rozmawiamy przez telefon na niby, tańczymy, no i najwazniejsze daje buzi mamusi:-):-):-):-):-),
wiem, ze niektóre dzieciaczki robiły już takie rzeczy dawno temu, ale mnie to bardzo cieszą osiągniecia mojego skarba i chciałam sie tym podzielic z Wami;-)

Do góry