reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Ewelina, to chyba różnie jest, bo niektóre dzieci potrafią chodzić wcześniej niż stać :-)
Coś mi się zdaje, że Karolek będzie ostatnim chodziaczkiem wśród marcowiątek .
Coś mi się zdaje, że Karolek będzie ostatnim chodziaczkiem wśród marcowiątek .
JustineMyMind
Mama Laureńki
no nie wiem blueberry czy ostatnim, Laurka też zaczęła sie "puszczać" i sama stoi i bardzo sie jej to podoba bo sie cieszy i krzyczy żeby na nią wtedy patrzeć, ale chodzi przy meblach, kroczku sama nie da
Agutek, u nas też buty na topie, właściwie to wywalanie ich ze stojaka
Agutek, u nas też buty na topie, właściwie to wywalanie ich ze stojaka
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Mój nie stoi nawet sam, ani za rączki nie chodzi. To znaczy zrobi parę chwiejnych kroków, ale trudno to nazwać chodzeniem. Z resztą mamy zakaz prowadzania za rączki :-).
Ewelina z Bydgoszczy
Fanka BB :)
No i się doczekałam, Piotrus zrobił dwa kroczki zupełnie sam, bez zachecania, to teraz juz z górki
madzikm
Mamy lutowe'07
No i się doczekałam, Piotrus zrobił dwa kroczki zupełnie sam, bez zachecania, to teraz juz z górki
z górki na pazurkigratulacje dla PIOtrusia!
A
Agutek
Gość
gratuluję :-)
Ewelina z Bydgoszczy
pięknie dziękujemy
ewa0381
Gratulacje.No i się doczekałam, Piotrus zrobił dwa kroczki zupełnie sam, bez zachecania, to teraz juz z górki
Znajoma ma 10 miesięczne dziecko, samo stoi, ale jeszcze nie chodzi (co dla mnie jest normalne, a dla nich chyba nie). Mówiła mi, że stawiają dziecko i przesuwają mu nogi, żeby załapało jak się chodzi Bez komentarza.
Nasze "maleństwo" codziennie uczy się czegoś nowego. Cały dzien gada po swojemu, buzia jej się nie zamyka. Próbuje powtarzać wszystko co usłyszy, ale często mówi tylko pierwsze sylaby wyrazów, np. buty - "bu", włosy - "wło", broda - "bro", kocham cię - "kooo" (przytula się i mówi kooo:-)). Z trudniejszych słów jakie mówi to "drzwi", "cześć" (więcej nie pamiętam;-))
reklama
Ewelina z Bydgoszczy
Ewo dziekujemy za gratulacje
Piotrus wyciera nosek husteczką sobie i mamusi, wąchamy kwiatki, a potem kichamy, rozmawiamy przez telefon na niby, tańczymy, no i najwazniejsze daje buzi mamusi:-):-):-):-):-),
wiem, ze niektóre dzieciaczki robiły już takie rzeczy dawno temu, ale mnie to bardzo cieszą osiągniecia mojego skarba i chciałam sie tym podzielic z Wami;-)
Piotrus wyciera nosek husteczką sobie i mamusi, wąchamy kwiatki, a potem kichamy, rozmawiamy przez telefon na niby, tańczymy, no i najwazniejsze daje buzi mamusi:-):-):-):-):-),
wiem, ze niektóre dzieciaczki robiły już takie rzeczy dawno temu, ale mnie to bardzo cieszą osiągniecia mojego skarba i chciałam sie tym podzielic z Wami;-)