reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
dzisiaj córeczka przyniosła nocnik i zawołała "aa"
zrobiła siusiu

po 10 minutach znowu przyniosła nocnik i zawołała
myślałam, że urządza sobie zabawę, a ona zrobiła kupkę i znowu siusiu
ale fajnie :-)

wiecie, że po kilku minutach zawołała trzeci raz...
posadziłam ją, ale nie podałam jej kapcia, któego wołała no i ona zeszła z nocnika po tego kapcia, uznałam więc, że nie chce nic zrobić...ubrałam w pieluchę, a ona dalszą część kupki zrobiła :eek:

na topie u nas teraz jest otwieranie szafy, wyciaganie wszystkich butow i rozrzucanie po domu (ostatnio idac do lozka znalazlam pod koldra mojego sandala :-p) a nastepnie ubieranie butow swoich lub mamy i lazenie w nich po domu :-D

Agutek gratulacje dla Tolci udanej "obsługi" nocniczka :-D, my nawet jeszcze nie próbujemy:no:
czekam aż mała zacznie chodzić "na dwóch"
bo chodzi na czworakach i też wszystko wyciąga z szaf (pozaklejałam te w których mieszczą sie jakieś dokumenty albo niebezpieczne narzędzia) zciąga wszystko ze stolików, wszędzie wstaje, wszędzie wejdzie i wszystko dosięgnie (po prostu KATASTROFA!!:-D)
chodzi przy meblach , przy ścianie, biega za lewą rączkę, za prawą tylko chodzi (nie wiem czemu sie tak dzieje:no:), próbuje sama stać:tak: ale ciągle nie chodzi:baffled:

Chciałam się pochwalić, że Karol się nauczył schodzić z kanapy. Z łóżka mu jeszcze nie wychodzi, bo jest za duże i się na nim gubi :-D. A poza tym wciąż ma zapędy do schodzenia na głowę i trzeba mu przypominać, że schodzi się tyłem. Ale wystarczy powiedzieć :-).

Jego ulubionymi zabawkami są płyty CD - uwielbia otwierać i zamykać pudełka, wyciągać płytki z tekturowych kopert i wsuwać je tam (z pomocą mamy). Z premedytacją wpycha autko pod szafki, a porem nudzi żeby mu wyjąć. Szafki oczywiście potrafi otworzyć i czasem próbuje, ale reagujemy od razu i nawet słucha. Nie mamy zabezpieczonych szafek, ani szuflad i nie jest to problemem.

oj kobietki nocnik to nie lubiana rzecz mojego synka:(
nie moge go zmuszać przecież sadzam kilka sekund posiedzi i koniec zaczynam mu nakładke na kibelek nakładac ale to tez nie działa chyab trzeba poczekać

blueberry77 mój tez czasem zapomina i chce na głowke z łózka zchodzić:p

a co do zabaw to wszytsko go ciekawiii siostra mu pomaga nieraz coś podac:p
ostatnio zafascynowały go garki miski jedną mi zbił ale co tam straty musza byc
łazi mi za garami po domuuu szalony i oczywiście porządki w szafie wsioo mi wywali i mówie uuuuuuuuuu heheheh

agatulka fajnie że masz starsza córeczkę:tak: pewnie synek dużo sie od niej uczy:tak:

pochwalę się że moja córcia sama wchodzi na samochodzik i jeździ po pokoju ale do tyłu:szok: do przodu nie umie:-D

reklama
Ulubioną zabawą Zosi jest pchanie wózka dla lalek. ładuje do niego piłkę, kamienie, jedzie do babci:szok:przechodzi przez bramkę i zmyka do cioci, wszyscy musza schodzić jej z drogi bo mknie jak szalona:-D nie ważne czy trawa, czy równo biegnie dosłownie:-D

Do góry