reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
Tristan mowi juz pelnymi zdaniami , spiewa piosenki po polskui po angilsku (fajszuje strasznie :-D:-D:-D:-D)
liczy do 10 po polsku i po angielsku
wogule angielski mu super idzie :-):tak:(az w szoku jestem)
recytuje dzisiatki wierszykow , wieczorem jak dzownia do neigo dziadki to jest cala litania wierszykow i pisenek
zna 3 krutkie bajeczki prawie na pamiec ( zdarza mu sie ominac jakies zdanie)
mowi slicznie przepraszam , dziekuje , poprosze :-)

dzisiaj w nocy np slysze jak wola "mamusiu napomoc" no wiec poszlam do neigo a on caly odkryty , koldra na ziemi a Tristan w nogach
tak sie wiercil ze koldra spadla
polozylam go na podusie , przykrylam , a on do mnie: " no dziekuje, dobranoc kochanie " i spi dalej
a ja leje ze smiechu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

co jeszcze spi juz w normalnym wyrku
na poczatku spadal co pol godziny ,ale po 2 nocach juz sie przyzwyczail i teraz sporadycznie mu sie zdaza

pedaluje na rowerku , jezdzi na hulajnodze wlazi poschodach na stojaco i schodzi , a czasmi zjezdza na tylku:-D

WOW!!! :szok: Miloku, Twój synek ma na pewno półtora roku?? :szok::-D

Miloku, Tristanek jest niesamowity :szok:

:tak:

z językiem to słyszałam, że jak się jest w obcym kraju to rozmawia sie po polsku, po język kraju w którm sie jest dziecko łapie spontanicznie (tak robicie Miloku?) moja kolezanka ma męża anglika i sa w Polsce, w domu rozmawiaja po angielsku, mała też mówi w dwóch językach

Tristan mowi juz pelnymi zdaniami , spiewa piosenki po polskui po angilsku (fajszuje strasznie :-D:-D:-D:-D)
liczy do 10 po polsku i po angielsku
wogule angielski mu super idzie :-):tak:(az w szoku jestem)
recytuje dzisiatki wierszykow , wieczorem jak dzownia do neigo dziadki to jest cala litania wierszykow i pisenek
zna 3 krutkie bajeczki prawie na pamiec ( zdarza mu sie ominac jakies zdanie)
mowi slicznie przepraszam , dziekuje , poprosze :-)

dzisiaj w nocy np slysze jak wola "mamusiu napomoc" no wiec poszlam do neigo a on caly odkryty , koldra na ziemi a Tristan w nogach
tak sie wiercil ze koldra spadla
polozylam go na podusie , przykrylam , a on do mnie: " no dziekuje, dobranoc kochanie " i spi dalej
a ja leje ze smiechu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

co jeszcze spi juz w normalnym wyrku
na poczatku spadal co pol godziny ,ale po 2 nocach juz sie przyzwyczail i teraz sporadycznie mu sie zdaza

pedaluje na rowerku , jezdzi na hulajnodze wlazi poschodach na stojaco i schodzi , a czasmi zjezdza na tylku:-D

nio i nocnika nei chce znac , za to woli kibelek
kupka codzinnie na kibelek i moze jeszcze zjedne siuski , a potem mam juz nei pilnuje a mlody nei wola ( a juz wolala, mama zaniedbala i spowrotem sie cofnelo)

chyba nadrobilam chyba moge pisac na biezaco:-):tak:

no nie wierzę:szok:

reklama
a nio tez sie czasmi zastanawiam czy on ma tylko rok i 8 miesiecy heheheh

chodzimy do przedszkola razem tzn na takei zajecia mama z dzickeim
ale z kazdych zajec wraca z jakims nowym zdaniem

lekka mowe ma po mnie , ja tez szybko mowilam
babki w przedszkolu tez sie dziwia bo w ty m wieku dzieci bardzo malo mowia , a tristam do nich : how are you? my name is tristan heheh

z tym mowieniam tylko po polsku to nie jest tak do konca , przynajmiej w polskich malzenstwach . my mowimy do tristana po polsku i po angielksu , no oczywiscie nei wszystko , bo reszte potem sam zlapie
ale slowka i jakies grzecznosciowe zdania to tak

roksi prawda ze tristan szybki od poczatku i tak mu zostalo :-D:-D:-D:-D:-D
ja jestem wulkan energi ,ale czasami nawet mnie wykancza ;-)

Do góry