reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

Czytam i uwierzyć nie mogę :szok: ile wasze dzieci potrafią. Moja córeczka wszystko rozumie, ale jeszcze nie mówi za dużo, raczej takie krótkie słowa.
Ostatnio nauczyła się śpiewać "Halo, halo" z tej piosenki Baby lili "Halo dziadku"
teraz wciąż chodzi i powtarza, i nawet melodia jej wychodzi :tak:

reklama
Moja bardzo dużo mówi i powtarza. Nazwy zwierzątek: kotek, kólik, swinia . A inne to : awaria - (kopa), ogonek, charetka (karetka), pani, pan, dziadzio, baba, baba jaga,
murela, meko, moja mama, o tam, dzie to, musia (mamusia).

Nauczyła się też troszkę oszukiwać: jak chce smoka to pędzi do łóżeczka i mówi, że chce spać. Jak ją kładziemy to wyciąga ręce po smoka i jak dostanie smoka to ani myśli usnąć tylko spiernicza z łóżeczka. :baffled:

Moja też tak oszukuje, więc wzięłam się na sposób i nie pozwalam jej wyjść z łóżeczka ze smokiem, jak chce wyjść to grzecznie odkłada smoka do łóżeczka i wychodzi. ;-)
A co do kanału Mini Mini, to jes on u mojej mamy, która ma kablówkę i Maja go uwielbia, naprawdę ładne bajki tam lecą. Z tego co wiem to jest on w ofercie Cyfry +, w pakiecie podstawowym za 40 zł. Natomiast co do Polsatu, to oni mają z programów dla najmłodszych CBeebies i jak dla mnie ma on słabszy program, leci tam np. Dobranocny Ogród, który jak dla mnie jest strasznie ogłupiający, coś jak Teletubisie, które przecież o niczym nie mówią, w kółko się tam tylko ściskają, całują, machają do siebie itd. Pomijając to, że w Dobranocnym Ogrodzie jest mnóstwo bohaterów o dziwnie brzmiących imionach, których nie sposób zapamiętać, to ta bajka niczego nie uczy, nie rozwija, oglądając ją miałam wrażenie że ma za zadanie uśpić dziecko, zwłaszcza że na końcu bohaterowie (a jest ich naprawdę mnóstwo) układają się po kolei do snu. Ja osobiście nie lubię takich bajek, wolę mojej włączyć Kubusia Puchatka albo Misia Uszatka, bo te bajki przynajmniej czegoś uczą. :dry:

elaklab ja mam podobnie
calkowita selekcja bajowa
wogule to malo moj bajek oglada
pozwalamy mu na jedna dluga np : uwielbia krola lwa
albo 5 krotkich
nio jak czasami kluci sie ze chce jeszcze jedna to tez nie protestuje za bardzo ,ale na tym koniec

reklama
Do góry