reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No właśnei liczycie te ruchy dziecka? Bo ja nei bardzo wiem jak...bo on w ciągu minuty potrafi kilka razy mnie kopnąć,potem chwila spokoju,potem co pare minut powtórka.No i w końcu wyrażnie czuję jak maleństwo ma czkawkę :-D Dziwne uczucie...takie delikatne ruchy co 3 sekundy średnio :tak:

reklama
po skonczonym 27tc powinno sie zaczac liczyc ruchy. sa dwa najpopularniejsze sposoby:

1. w okresie kiedy dziecko jest aktywne liczymy ruchy w ciagu godziny. powinno ich byc conajmniej 10. zwykle te 10 odczuwamy w duzo krotszym czasie a w ciagu godziny jest ich wiecej ale mimo wszystko warto to zapisywac zeby latwo bylo potem zauwazyc ewentualne nieprawidlowosci. zapisujemy godzine pierwszego i ostatniego z 10. powinno sie to robic o regularnych porach.
2. liczymy ruchy miedzy 9 a 21. zaczynamy o 9 i zapisujemy godzine o ktorej naliczymy 10ruchow.

mozna sobie wygooglac sporo informacji na ten temat, gdzies widzialam nawet do sciagniecia specjalna tabelke do zapisow. no i spytac gina, kazdy preferuje inny sposob.

Mój syneczek bardzo często się rusza więc chyba nie będę liczyła. Tak czytam o tych waszych bólach i współczuję... Moje dolegliwości są bardzo słabe.
A czy któraś czuje dzidzie tak nisko ? jak by maleństwo odbijało się od jajników ?

Ja czasami czuję dzidzię jak układa się bardzo nisko. Czasem tak się rozciąga, że jak kucam, to czuje pewien dyskomfort, bo dzidzia uciska mi na pęcherz, a czasami układa się tak, że czuję delikatne kłucie na wysokości prawego jajnika

Mam tak samo i zastanawiałam się czy wszystko jest w porzadku... Skoro nie tylko ja to znaczy, że raczej w normie.

Wczoraj miała miejsce dziwna sytuacja. Piłam w nocy herbatę i oparłam kubek na brzuchu z prawej strony. Czułam wtedy małego po lewej stronie i nagle poczułam chlupnięcie herbaty z kubka na brzuch. Skubany kopnął idealnie w kubek. Niesamowite:p Chyba mu się nie spodobało.. :D

Moja dzidzia też układa się najczęściej nisko i czasem tak "z główki daje", jakby miała za chwilę wyskoczyć :-D:-D:-D:-D:-D Na ostatniej wizycie pytałam moją gin: czy to normalne, że czuję czasem dzidzię tak nisko? Powiedziała, że tak :tak: Zresztą na badaniu też była główką w dół, a nóżki miała z prawej strony brzucha. Wieczorem, gdy bardziej bryka, czuję ją wyżej (na wysokości pępka).

czyli nie ma co się martwić. Ja na mojej ostatniej wizycie czyli trzy tygodnie temu powiedziałam o tym mojej doktorce i mówi, że to normalne. Dzidzia ma jeszcze dużo miejsca i wariuje ;)

z tą herbata to szok :)

hej dziewczyny:) moja mała tez lubi kopac nisko mnie w brzuszek a raczej w pecherz...
a co do liczenia tych ruchów to tylko w czasie kiedy małe dzidzi jest aktywne ?? nie tak że ma to byc co godzine prawda?? pewnie się smiejecie jak to czytacie ale ja juz czasem glupieje od czytania tych wszystkich wiadomosci w necie... bo u mnie tez raczej co pare godzin jest bardziej aktywna a w przerwie to tak tylko czasem poczuje jak sie przeciaga... pozdr

katagorka w suwaczku w 27 tygodniu będzie, że należy liczyc ruchy. powinno ich być minimum 10 w ciągu godziny:-)
u mnie 26 t.c. a mały tak wariuje, że szok

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry