reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
często jak Mała kopnie to az podskakuje :p ....rozpycha mi boki głównie lewy i pępek atakuje, żeby pisać przy stole na kompie musze dziwacznie siedzieć żeby mnie nie boksowała od srodka....łobuz mały..........ah kiedy ten majjjjj :))))

ja mam bardzo podobnie, lubi mój szkrab wypychać się na pępku :-) Ja często muszę siedzieć mega wyprostowana bo go gdzieś ugniatam jak się garbie:-) Dba o mój kręgosłup:-D

reklama
A moja niunia nie mam pojęcia jak leży bo wizytę miałam 2 tygodnie temu i jeszcze wtedy była skierowana głową do góry.
Ale ostatnio to mnie zadziwia - potrafi wypychać mi pępek, walnąć w pęcherz i kolo biodra i to wszystko robi naraz!!
Jakaś agresywna czy co? ;)

Mój Mateuszek robi podobnie :) rozpycha sie jak nie pod zebrem to na pecherz hihi i ciagle musze chodzic albo siedziec wyprostowana. Dzisiaj jak bylam w banku i rozmawialam z kobietka to maly postanowil ze akurat teraz zawadzaja mu zebra i kopal w nie rowno a ja nie moglam sie skupic na rozmowie hihi ale jakos poszlo :) ach te nasze rozpychacze slodkie

Moja maleńka tez jakas taka ruchliwa jest całymi dniami sie wierci...kopie i wogołe ... a wieczorem i w nocy to jużprzechodzi sama siebie!!! A podobno miały byc delikatniejsze te ruchy już ...

Wampi, mój syneczek też tak ma. przez 15 minut czkawki jest spokojnie, a jak mu nie przejdzie to się już zaczyna wkurzać, macha rękami, nogi prostuje, przekręca się na boki, wyraźnie się denerwuje. Znalazłam sposób na czkawkę, robię coś gorącego do picia, kładę się i stawiam kubek na brzuchu tam gdzie czuję czkawkę. Oczywiście przez bluzkę żeby się nie poparzyć, po chwili brzuch się rozgrzewa i czkawka przechodzi:-)
Naturalnie nie robię tak od razu gdy tylko czkawkę poczuję, tylko właśnie kiedy czkawka trwa tak długo że maluch się już denerwuje :tak:

Moja Malutka w dzień jest spokojniejsza, chociaż dzisiaj sobie trochę pospałam (do 10-tej) i chyba wydawało jej się za długo, bo wyraźnie dawała mi do zrozumienia, żebym już wstała ;-) A najwięcej kopniaków dostaję wieczorami między 18 a 23. Super jak sobie nóżki przesuwa i co jakiś czas daje mocniejszego kopa :-D:-D:-D Dzisiaj rano męczyła ją czkawka, aż jej tyłek podskakiwał :-D:-D

madziamadzia niezłe akrobacje :-D mój też ma największą aktywność w godzinach raczej nocnych - mam nadzieję, że jak wyjdzie na zewnątrz to mu się to odmieni :yes: ogólnie ostatnio mam wrażenie, że on wcale nie śpi! rusza się 24h na dobę :szok:
czkawka oczywiście na porządku dziennym - ostatnio regularnie przez 7 rano jak mąż wstaje do pracy a druga późnym wieczorem :-D

reklama
awru ja też liczę, ze po urodzeniu to się zmieni.. i też mam wrażenie, ze on nigdy nie śpi...
chyba, że coś mu się śni i rusza sie przez sen :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry