reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
moje bejbe dostało niedawno czkawkę i męczy się tak już ze 3 minuty..

reklama
ja odczuwam takie rytmiczne delikatne puknięcia w jednym miejscu.. są duuuuuuużo słabsze niż kopniaki.. ostatnio coraz częściej mu się to zdarza :-)

A moj tak mi kopie, ze mi brzuch na boki wybija, tak, az sie brzuch rusza i odksztalca, szczegolnie to widac golym okiem, mimo tego, ze jestem ubrana, jak leze sobie na boku. Smiesznie to wyglada. :-D Chyba mlodszy w kopaniu przechodzi starszego. :-D Albo juz nie pamietam...

Moja corcia zafundowala mi dzisiaj bezsenna noc.Cala noc tak buszowala w brzuchy,ze nie bylo mowy o spaniu.Uspokoila sie gdzies kolo 4.30,a o 7.20 zadzwonil budzik i tyle bylo mojego spania.

Przedwczoraj jak mnie grypsko dopadło córcia siedziała cichusieńko, ale do tego stopnia, że zaczęłam się nieźle martwić. Wczoraj już mi temp spadła, z objawów grypy został mi jedynie potwornie zatkany nos, więc i pewnie mała lepiej się poczuła. Pod wieczór eksplodowała skumulowana energia i szalała do późnej nocy. Dziś natomiast mam w brzuchu niezły plac zabaw.

Ja mam pytanko do dziewczyn liczących ruchy. O której mniej więcej macie naliczoną 10? Bo ja dziś o 10.30 skończyłam liczenie a podobno później dziecko ma się bardziej ruszać. To w sumie wyjdzie na to że mały "zaliczy" dyszkę zanim ja wstanę.

spokojnie przed 7 rano jest 10 u mnie.

Są różne sposoby dokonania obliczeń ruchów płodowych. Amerykański College Położnictwa i Ginekologii (ACOG) zaleca obserwację czasu jaki zajmuje wyczucie 10 szturchnięć, ruchów płodowych, przeturlań, obrotów i skrętów. Zdrowe dziecko powinno mieć 10 ruchów w czasie poniżej 2 godzin. Większości dzieci zajmie to mniej niż 30 minut. Niektóre poradnie radzą, że jeżeli nie było 10 ruchów płodowych w czasie 1 godziny, należy skontaktować się z poradnią, w celu dalszej oceny.

BabyKick - Liczenie kopnięć - Innowacyjny kalendarz ciążowy - Zdrowa i bezpieczna ciąża - kalendarz ciążowy

O 7 to je jeszcze śpię:zawstydzona/y:
tu każą liczyć tylko 10 ruchów od 9 do 21 i dopiero od 35 tc. Trochę to śmieszne ale muszę się dostosować a teraz liczę dla własnego komfortu psychicznego :tak:

reklama
ale chyba dziesięć w ciągu jednej "sesji piłkarskiej" ? i mierzyć ile dziecku to zajmie? naprawdę tylko 10 przez 12 godzin?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry