- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Mnie tylko raz udało się wyczuć czkawkę u małej...albo poprostu tego nie umiem wyczućmoje bejbe dostało niedawno czkawkę i męczy się tak już ze 3 minuty..
A moj tak mi kopie, ze mi brzuch na boki wybija, tak, az sie brzuch rusza i odksztalca, szczegolnie to widac golym okiem, mimo tego, ze jestem ubrana, jak leze sobie na boku. Smiesznie to wyglada. Chyba mlodszy w kopaniu przechodzi starszego. Albo juz nie pamietam...
magda102
Fanka BB :)
Przedwczoraj jak mnie grypsko dopadło córcia siedziała cichusieńko, ale do tego stopnia, że zaczęłam się nieźle martwić. Wczoraj już mi temp spadła, z objawów grypy został mi jedynie potwornie zatkany nos, więc i pewnie mała lepiej się poczuła. Pod wieczór eksplodowała skumulowana energia i szalała do późnej nocy. Dziś natomiast mam w brzuchu niezły plac zabaw.
Ja mam pytanko do dziewczyn liczących ruchy. O której mniej więcej macie naliczoną 10? Bo ja dziś o 10.30 skończyłam liczenie a podobno później dziecko ma się bardziej ruszać. To w sumie wyjdzie na to że mały "zaliczy" dyszkę zanim ja wstanę.
spokojnie przed 7 rano jest 10 u mnie.
Są różne sposoby dokonania obliczeń ruchów płodowych. Amerykański College Położnictwa i Ginekologii (ACOG) zaleca obserwację czasu jaki zajmuje wyczucie 10 szturchnięć, ruchów płodowych, przeturlań, obrotów i skrętów. Zdrowe dziecko powinno mieć 10 ruchów w czasie poniżej 2 godzin. Większości dzieci zajmie to mniej niż 30 minut. Niektóre poradnie radzą, że jeżeli nie było 10 ruchów płodowych w czasie 1 godziny, należy skontaktować się z poradnią, w celu dalszej oceny.
BabyKick - Liczenie kopnięć - Innowacyjny kalendarz ciążowy - Zdrowa i bezpieczna ciąża - kalendarz ciążowy
Są różne sposoby dokonania obliczeń ruchów płodowych. Amerykański College Położnictwa i Ginekologii (ACOG) zaleca obserwację czasu jaki zajmuje wyczucie 10 szturchnięć, ruchów płodowych, przeturlań, obrotów i skrętów. Zdrowe dziecko powinno mieć 10 ruchów w czasie poniżej 2 godzin. Większości dzieci zajmie to mniej niż 30 minut. Niektóre poradnie radzą, że jeżeli nie było 10 ruchów płodowych w czasie 1 godziny, należy skontaktować się z poradnią, w celu dalszej oceny.
BabyKick - Liczenie kopnięć - Innowacyjny kalendarz ciążowy - Zdrowa i bezpieczna ciąża - kalendarz ciążowy
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.