reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
krewetko Twoja dziecina tak jak moja - prowadzi nocny tryb życia, a w dzień właśnie jak napisała asieek to odsypia ;)

reklama
Moja mała Gabi jest delikatna dla mamusi:) grzeczna dziewczynka, czasem tylko potrafi dac mocno o sobie znać jak kopnie to aż dech zapiera ale ogolnie jest delikatna, wszyscy mi mowia ze jeszcze sie rozszaleje, Kochana malutka:)
no , poczekaj jeszcze z 1,5 tygodnia:-)
mój mały kopie często i wszędzie, śrdenio co godzinę i są to ostre harce:tak:
ale ja nie narzekam:-) niedługo pewnie będzie miał już mniej miejsca i będzie grzeczniejszy :-p

Mój mąż też mówi, że czuje jak on rusza się w nocy i kopie. Jak zdąże zasnąć przed rozpoczęciem maratonu to dobrze ale jak nie to do 12 usnąć nie mogę..
:-D:-D ja wczoraj przytuliłam się wieczorem przed zaśnięciem do pleców mojego M, to śmiał się, bo mówi, że czuje, jak mały go kopie :-D

U mnie w dzień jest w miarę.Ale jak przychodzi wieczór to daje mi popalić.Jak zacznie o 22,to i czasami do 3-ej w nocy szaleje,a ja spać nie mogę...Ale i tak jest grzeczniejsza niz starsza córcia,ta to całe dnie i noce szalała.Przez to urodziła się cała owinieta pępowiną (szyja 4 razy),a ,że duża nie była (2580),więc miała sporo miejsca i do końca szalała.

ja w nocy jak śpię, to nie wiem, czy mały szaleje, ale jak tylko się obudzę np o 3 na siku albo pić, to mały też się budzi i wtedy szaleje. zaczyna po bokach kopać, a potem opanowuje cały brzuch:-D:-D

moja mala chwilowo jakas spokojna. zauwazylam ze jak sie ulozy tak ze nozki i raczki ma po mojej lewej stronie to ruchy sa slabsze, jakby nie bylo jej wygodnie i miala mniej miejsca, marne te kopniaczki wtedy. a jak ma nozki i raczki z prawej to wariuje na calego.

U mnie podobnie jak u Was:tak: Najwięcej wariuje w nocy jak kładę się spać ale tak fika, że nie mogę skupić się na śnie;-) a ostatnie dni upodobał sobie prawą strone mojego brzuszka i obserwuje sobie jak mi bębenek faluje:-):-)w nocy tez zawsze mam przerwę na siku;-)

jat tam harce w brzusiu bo mój mały to tak sie wierci ze mama kwadratowy brzuch i moj M sie smieje ze jeszcze chwila i tak mi zostanie. wczoraj wieczorem to niewiedziałą jak sie mam położyc bo z kazdej strony mnie torpedował.

A mój syncio to mały wariat... lata po całym brzuszku... sprawdza każdy zakamarek... najgorzej jak bawi się przy moich żebrach... :-) jak się wypina to tak fajnie mi brzusio wychodzi z jednej strony ;-) ciągle czuję jego ruchy, ja nie wiem, czy on już nie lubi sobie śpiochać ? :tak:;-) hihi

reklama
mój syncio miała dzisiaj rano po raz pierwszy czkawkę bo brzusio tak mi się rytmicznie unosiłł i nawet M się pytał co się tam dzieje

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry