reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moja córcia ostatnio upodobała sobie czas mojej kąpięli na ćwiczenia fizyczne :) Jak leżę w wannie i czytam książkę wtedy mała wariuje na całego :) Ale to dobrze upewnia mnie w przekonaniu, że tak jak mamusia będzie lubiła wodę i od 3 miesiąca zaczniemy chodzić na basen :D

reklama
Ja dzisiaj nic nie czuję. Spokój cały dzień. O 5 troszkę poruszał się i teraz... nic. Może czuje, że mamusia siedzi i się uczy i nie wolno przeszkadzać :p

Ale macie fajnie :) Ja zaczęłam czuć ruchy dopiero 2 tygodnie temu. Strasznie się tym denerwowałam. Lekarze i pielęgniarki mówili mi żeby się nie przejmować, że to normalne że jeszcze nic nie czuję ale jednocześnie na każdej wizycie pytali czy już coś poczułam.Było to trochę frustrujące:baffled:.
Na szczęście mały zaczął się ruszać :-). Tylko jest strasznie leniwy co też mnie martwi:-(.
Może po prostu lubię się martwić?Może zaczynam mieć paranoję?:tak:
Skoro lekarz mówi że wszystko jest w porządku to chyba jest. Prawda?

Co do dotykania brzusia to też tego nie znoszę (ogólnie niedotykalska jestem). Na szczęście u mnie jest jeszcze mały i prawie nie widoczny więc nikt mnie jeszcze nie maca:-)

Ale macie fajnie :) Ja zaczęłam czuć ruchy dopiero 2 tygodnie temu. Strasznie się tym denerwowałam. Lekarze i pielęgniarki mówili mi żeby się nie przejmować, że to normalne że jeszcze nic nie czuję ale jednocześnie na każdej wizycie pytali czy już coś poczułam.Było to trochę frustrujące:baffled:.
Na szczęście mały zaczął się ruszać :-). Tylko jest strasznie leniwy co też mnie martwi:-(.
Może po prostu lubię się martwić?Może zaczynam mieć paranoję?:tak:
Skoro lekarz mówi że wszystko jest w porządku to chyba jest. Prawda?

Co do dotykania brzusia to też tego nie znoszę (ogólnie niedotykalska jestem). Na szczęście u mnie jest jeszcze mały i prawie nie widoczny więc nikt mnie jeszcze nie maca:-)

u mnie macają Ci co wiedzą. Ostatnio to przybrało na sile (przed egzaminami) :D Niby przyniosło szczęście :p

kurczaki, najgorsze są te skoki na szyjkę, normalnie aż fala uderzeniowa się rozchodzi, bolesne :baffled:

To poczekajmy aż nasze maluchy będą dosięgały żeber a celność do pepka poprawi się o 100% :D To podobno najbardziej bolesne :)

Nasz Malutki dziś dwa razy przygrzał tatusiowi w ucho.:-D:-D:-D
Muszę zaznaczyć, że tatuś się bardzo cieszył bo po raz pierwszy poczuł maluszka :-)

reklama
Przez ostatnie dwa dni mała jakby przycichła - troche sie martwiłam, ale dzis daje z nawiązką :)

odrazu mi lepiej ....

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry