reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wow aga to nieźle aktywny Twój bejbik :-) u mnie regularnie co 4 dni są jazdy od rana do nocy praktycznie non stop, a w pozostałe dni to raczej słabo.. dzisiaj za to bejbiak kopnął też tatusia :-)

reklama
Aga z tego co wyczytałam to dziecko na tym etapie dużo się rusza, wykonuje różne ćwiczenia bo doskonali koordynację...
około 27tc zaczyna więcej spać i wtedy powinny być w ciągu doby trzy etapy aktywności, które powinno się czuć... i od wtedy chyba zaczyna się liczyc ruchy dziecka...

tak więc może po urodzeniu jednak troszkę pośpi:-)

Moje maleństwo jest albo leniwe, albo nieśmiałe bo jak juz sie rusza to bardzo delikatnie
Zuzia była nadaktywna, więc oczekiwałam, że tym razem będzie tak samo, widać już od początku widac różnicę w charakterach.
najintensywniej się rusza jak zjem coś dobrego:tak:

Moje rusza sie tak 2-3 razy dziennie i nie sa to jeszcze mocne kopniaki, jakie beda okolo 7 miesiaca ciazy, ale sa dobrze wyczuwalne.

no to moje szczególnie aktywne jest w kościele;-):-p, pewnie organista wyrośnie:-D:-p z niej/niego. A ostatnio non stop kopie, tak jak mam napisane na suwaczku- jestem chodzącą salą gimnastyczną;-):-D:blink:

Nasza mala potrafi mi juz niezle dokopac:tak:
ogolnie to tak sobie normalnie pobrykuje,ale pare razy dostalam juz takiego
kopa ,za az zabolala.A co to dopiero bedzie pozniej:shocked2:

Moje tez bardzo aktywne.. raczej wiecej sie rusza niz jest spokojne hehe... Tatuś poczuł pierwszy raz w wigilie :) Czasami mam cos takiego..czuje, że zaraz zrobi fikołka :) macie cos takiego, ze potarficie przewidziec ?

ja tak mam, czasem czuje takie dziwne napiecie w srodku i wtedy wiem ze zaraz bedzie konkretniejszy ruch :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry