reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej!ja już zaczynam czuć wyraźne ruchy takie lekkie pukania,zazwyczaj wieczorem albo w nocy.Wczoraj się obudziłam z szybkim odruchem bo myślałam ze mój synek spadnie z łózka,a w brzuchu nagle zaczęło mi coś pulsować.Tez dzidzie pobudziłam tym szybkim ruchem.Pozdrawiam!

reklama
No kochaniutkie ja dostałam piękny prezencik od mikołaja- dzidzia dała wyraźnie o sobie znak jak jechałam przeszczęśliwa na zakupy! hehhhhhhhhh może to będzie kobietka skoro w takiej sytuacji pierwszy raz ją poczułam. I od tamtego dnia już codziennnie czuję. Rano i wieczorem najbardziej. Jak się zacznie wiercic to trwa to z godzine :szok: Dziś siedząc na zajęciach to aż mnie poderwało do góry bo tak mocno poczułam :sorry: Mam nadzieje że się przyzwyczaje bo narazie to przez te kopniaczki to się skupić nie moge.......a co dopiero bedzie później jak dzidzia zacznie mocniej kopać :shocked2: Mężusiowi przekazałam dobra nowinę, sprawdzałam też czy podczas aktywności dzidzi można ją wyczuć kładąc rękę na brzuchu- no i da się, co prawda nie każdy ruch dziecka ale da się, także coś czuję że na weekendzie to W będzie siedział przylepiony do brzuszka :tak:

Ja też już czuję dzidzię od dwóch dni :-) Na razie jest to takie delikatne rozpychanie się w brzuszku i niestety mój M. nie może jeszcze poczuć przez brzuszek ruchów malca. Mam nadzieję, że niedługo zaczną się mocniejsze kopniaczki i razem będziemy mogli dzielić te cudowne chwile :-)

I może jeszcze tylko dodam, drogie mamy :-), że te ruchy da się bez problemu odróżnić od bulgotania układu pokarmowego. Jakieś dwa/trzy tygodnie temu jak poczułam jakieś bulgotanie w brzuchu, to się zastanawiałam, czy to nie dziecko, jednak dzidzia daje o sobie znać w zupełnie inny, nieznany mi dotąd sposób :-)

Pozdrawiam gorąco wszystkie mamy, które jeszcze czekają na pierwsze ruchy dzidzi :-) I trzymam kciuki, że prezenty od maluszków posypią się jeszcze przed świętami :-D

wiecie co a ja nie wiem czy to za wczesnie ale moje bobo to chyba czkawke mialo dzisiaj bo tk smiesznie mi podskakiwalo w brzuchu??

u mnie się tak rozpycha i kopie, że wyraźnie czuję jak położe rękę na brzuchu. Wczoraj wieczorem mąż przystawił ucho do brzucha i dostał takiego kopniaka w policzek, że zerwał się przerażony, bo myślał, ze ja miałam swoją rękę na brzuchu i go uderzyłam:-Dhaha. Nie wiem czy jestem jakąś wyrodną matką, ale dla mnie takie mocniejsze kopniaki wcale nie są przyjemne...:sorry::zawstydzona/y:

Mój maluszek fika jeszcze delikatnie więc narazie jest przyjemnie:-)

Asiu myślę że to akuratna pora aby czuć dzidziulka:-D

Moja dzidzia też się rusza (pierwsze ruchy w 15-ym tygodniu),a najwięcej późnym wieczorem:tak:Ale malutka jest jeszcze,raz jest prawie pod żołądkiem,a za chwilę w dole brzucha:eek: Ostatnio łaskotała mnie:eek: nawet nie mogłam się podrapać,bo to wewnątrz brzucha było.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry