reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja też odczuwam tylko w podbrzuszu, chociaż te kopniaki są bardzo mocne i już nawet widoczne. Za każdym razem podskakuje do góry jak dostanę po brzuszku:laugh2:. Z tego co wiem, to zaczyna się podnosic dopiero po 20 tygodniu i wtedy właśnie najbardziej dziecko rozpycha się między żebrami. U mnie jeszcze buszuje na dole;-).

reklama
Tak jak piszesz estragon, dzidzia jeszcze bryka w okolicach podbrzusza, minie trochę czasu niż dno macicy będzie na wysokości żeber. U mnie też niektóre z kopniaczków są już dość dokuczliwe, zwłaszcza te skierowane ku dołowi. Takie uczucie jakby ktoś mi po szyjce walił ;)

Moja kruszynka rozpycha się na wysokości pępka po dwóch stronach więc chyba zmienia pozycje...:-D
ale narazie to jest bardzo delikatne i przyjemne

A moja gin się zdziwiła jak jej powiedziałam, że czuję już ruchy maleństwa. Powiedziała, że jestem drugą pacjentką w całej jej karierze, która przy pierwszej ciąży czuje ruchy w 16 tyg. :-D

moje dziecie sie rozszalalo w tej lodzi ;P wczoraj caly wieczor i dzis rano tak mi skakalo w brzuchu ze az malz mogl to poczuc.

a ja jeszcze nic a nic:-( W dodatku "pocieszyła" mnie mama, przypomniała sobie że z moim bratem ruchy poczuła dopiero pod koniec 6tego miesiąca:szok: A mnie się właśnie zdaje że będzie chłopak:sorry:

A ja wczoraj w nocy o 2 poczułam,tego mocnego kopniaka:-).Mąż przykładał rękę ale jeszcze nic nie czul

moje dziecie sie rozszalalo w tej lodzi ;P wczoraj caly wieczor i dzis rano tak mi skakalo w brzuchu ze az malz mogl to poczuc.

Gratuluję. Maje tez dało mi ostro o sobie znać na naszym spotkaniu :-) Pierwsze imie już było dawno wybrane - Jagoda, a dziś zdecydowaliśmy się na ksywkę - Wiercipiętka :-D

Dzieeewczyny, musiałam Was natychmiast powiadomić! Poczułam nareszcie!!!:-) To jest jednak najskuteczniejszy sposób - poskarżyć się na BB, a zaraz wszystko jest w porządku:-D:-D:-D Mąż wstał i pojechał do pracy, a ja czekałam na sms od szefowej czy muszę dziś przyjechać, bo dziś będą rozpuszczalniki używane. Przyszła odpowiedź że muszę, więc leżałam na plecach z rękami na brzuchu i rozmyślałam o tym, a tuu nagle jak mnie nie kopnie! Raz, drugi, trzeci, hurra:-)! Czuć było nawet na położonej ręce. Przez chwilę pomyślałam nawet że trafiłam na jakąś dużą żyłę, ale przesunęło się po chwili w inne miejsce, a jak poczułam skok adrenaliny to się uspokoiło:laugh2: A to ci maleństwo śmieszne:happy:
Wiecie szybciej niż mąż, jeszcze mu nie napisałam:-D
Zbieram się do pracy, papa

reklama
Ja też wpadłam żeby się pochwalić, od kilku dni tak w okolicach 19-20 mój maluszek daje o sobie znać. Kilka minut temu jak kichnęłam miałam wrażenie, że mój synuś zaczął robić fikołki :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry