reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
a moja dzidzia buszuje o 7 rano i 19 wieczorem reszte dnia przesypia ale wczoraj mój M widział kopniaki - bobo tak mocno wali ze brzuch sie unosi do góry:-)( choc gdy dotkne reką brzucha to jest cisza i kopniaka nie uswiadczysz):-(

reklama
Ja wczoraj rano poczułam dwa delikatne stuknięcia.Mimo ,że tyle lat temu byłam w ciązy,od razu poznałam:tak: Nie byłam pewna ,czy to jednak to.Ale dzis po północy nie miałam wątpliwości, kopnięcia były bardziej intensywne i trwały około pół godziny;-)Nurtuje mnie tylko jedna rzecz,to jest dopiero 15-sty tydzień,czy to możliwe ? W pierwszej ciązy ruchy miałam w 19-stym tygodniu,a tu prawie miesiąc wcześniej.Słyszałam ,że przy drugim dziecku ruchy są wczesniej wyczuwalne ,ale o tyle ?

u mnie po pierwszych mocniejszych doznaniach nastala cisza. czasami tylko wiem gdzie maluch jest bo mam w tym miejscu wybrzuszenie i jest twardo. jak sie budze to najczesciej spi pod pepkiem, a poza tym zwykle uklada sie z prawej strony.

Dziewczyny wszystko w porządku,Ja w pierwszej ciązy ruchy poczułam dopiero w 19-stym tygodniu.Ale wtedy wiedziałam juz ,że będę miała córeczkę.Co do ruchów ,które mam od wczoraj,to juz nie mam wątpliwości,dzidziuś cały dzień daje o sobie znać;-) Tylko jakos trudniej mi go sobie wyobrazić i odnieść do niego,bo nie znam płci.Na razie myślę o nim jak ogólnie o dziecku:tak::-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry