reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A ja dalej nic nie czuję... :-( Moja dzidzia jest ponoć dość duża jak na swój wiek (wyszło na USG), co można wytłumaczyć, bo mój M. ma 2 metry wzrostu i cała jego rodzina to giganty :-D Więc mam nadzieję, że już niedługo poczuję moje maleństwo. Boziu! Już nie mogę się doczekać :-)
Ciekawe tylko jak ja urodzę takiego małego giganta - hihi :-D
nie martw się ja też nie czuję, a dzidzia chyba normalnych roxmiarów około 12 ma od gówki do pupy, a ja strasznie szczupła przed ciąza byłam i niby tez powinno się czuć...
wczoraj coś czułam, ale nie wiem czy to nie jelita i nie chce sobie nic wkręcać

reklama
kurde chyba juz naprawde czuje ruchy maluszka!!!!!!!!!

cos stuknelo,raczej nie jelita

mowi sie ze przy 2 dzieku matka od razu wyczuje ruchy,a guzik prawda! ja nadal nie wiem czy to to:-/

Lekarz mi powiedział, że tak konkretnie ruchy poczuję coś około 20tc, narazie mogę tez coś czuć ale nie mogę mieć pewności, że to mój Synuś :-)

Moja córcia jest niesamowicie aktywna, jestem w 27 tc.
Większość dnia oraz nocy zadziwia mnie swoimi harcami, najgorzej jest gdy leżę na prawym lub lewym boku.
Mój brzuch jest jak wzburzone fale oceanu podczas sztormu.

nie martw się ja też nie czuję, a dzidzia chyba normalnych roxmiarów około 12 ma od gówki do pupy, a ja strasznie szczupła przed ciąza byłam i niby tez powinno się czuć...
wczoraj coś czułam, ale nie wiem czy to nie jelita i nie chce sobie nic wkręcać

Dzięki Aguś, zatem pozostaje nam tylko cierpliwie czekać :-)

Ja chyba zaczynam coś odczuwać, chociaż nie do końca wiem czy to to...Najczęściej wieczorem jak sobie usiądę przed tv....Miłe to uczucie:-):-)

A ja mam regularne pukanie od pewnego czasu i powiem Wam, że na pewno nie da się tego z niczym innym pomylic:tak:. To jest takie uczucie, jakby ktoś bąbelki w środku puszczał:-p.

moje maleństwo od jakiegoś czasu tez systematycznie daje znać że jest w brzuszku, wczoraj miało jakis bardziej leniwy dzień i juz pod wieczór zaczynałam się martwić... ale dzisiaj buszuje:-) bardzo delikatnie ale coraz bardziej zdecydowanie:-D

no u mnie znowu cisza, i już sie zaczynam martwic, że coś nie tak, ale czekam cierpliwie:tak: bardzo bolą mnie kosci miednicy najgorzej jak chodze:eek:

reklama
Moja córcia jest niesamowicie aktywna, jestem w 27 tc.
Większość dnia oraz nocy zadziwia mnie swoimi harcami, najgorzej jest gdy leżę na prawym lub lewym boku.
Mój brzuch jest jak wzburzone fale oceanu podczas sztormu.

Wanda przyjrzyj sie dobrze godzinom aktywnosci Twojej małej, bo jak sie urodzi bedzie buszowac o tych samych porach, budzic sie i spac...

Ja dzis wzielam sobie stetoskop i przykladałam, a mała fajnie sie pod nim wybrszuszała :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry