reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowy kącik i akcesoria

nekkar-masz rację, jak kotek obejrzy to i tak wróci do ulubionych miejsc, ja też wcześniej wstawię łóżeczko żeby moja ruda sie przyzwyczaiła, chociaż będę ją wyganiac z pokoiku dziecka, zeby za dużo sierści nie zostawiała, jednego sie tylko boję-żeby maluszek nie miał uczulenia na sierść!

reklama
Nekkar,
Mam bardzo podobna kolyske . Roznia sie tylko tym,ze moja ma bieguny na podlodze i cala sie kolysze , a twoja jest chyba zawieszona na dwoch unieruchomionych nogach, dobrze mowie ?

Widze ,ze masz w niej materacyk . Czy kupowalas go oddzielnie ?
Moja kolyska juz przy zakupie miala taki cienki materacyk i sie zastanawiam czy cos trzeba jeszcze na niego polozyc . Nie wiem czy masz taki sam ,ale moj ma jakies 3cm grubosci. Czy to wystarczy ???

Acha , musze sie pochwalic moim najnowszym zakupem ( Wojtek powiedzial,ze zwariowalam i ze dziecko nie potrzebuje az tylu roznych rzeczy ile ja bym chciala kupic , ale same wiecie jak to jest... Przynajmniej przy pierwszym dziecku ,chce sie mu dac wszystko co najpiekniejsze i najlepsze )

Moim zakupem jest kubusio-puchatkowy lezaczek do rozrabiania.
Nie wiem jak to sie nazywa po polsku , tutaj to jest "bouncer" .

Wydaje z siebie dzwieki , gra muzyczke i mozna wlaczyc uspakajajace dziecko wibracje . A zabawki sa zawieszone nad nozkami - idealnie do kopania .

jestem podwojnie zadowolona , bo kupilam go przez ebay za $15 :) :) :)

Kaja, moja kołyska i całe jej wyposarzenie jest firmy Gluck i rzeczywiście stoi na 2 nogach. Ma też kółeczka, więc mozna ja latwo przesuwać w rózne miejsca. Co do materacyka to kupowałam go juz w komplecie z kołyską. Jest to materacyk piankowy ale trochę grubszy bo ma 7 cm. Myślę, że taki 3 cm może być troche za cienki ale zawsze mozesz pod prześcieradło coś jeszcze włozyć - byle się nie wałkowało.

Kaja - lezaczek super - zwłaszcza, że z Puchatkiem :)))

My dzis jedziemy na tą wyprzedaz i tez boję sie, żebym sie za bardzo nie rozpędziła, ale Piotrek będzie na pewno czuwał :)

Nekkar,chcielismy identyczna kołyske kupić,z ta samą pościelą :) Ale w końcu stanęło na łóżeczku...którego jeszcze nie mam bo miął mi kupić je teść ale jakos się nie kwapi a jak proszę męża żeby go spytał,to on zwleka i zwleka... ::)
KajuMaju,leżaczek przepiękny no i okazja nieziemska!

Jasne, że bede sie chwalic. Na pewno kupimy łozeczko, tylko trzeba bedzie poczekac na nie 2 -3 dni, bo sklepik jest mały i nie trzymają tego na miejscu. Ale co do reszty to z pewnościa dzis przytargam do domu :)))

Nekkar , no wlasnie nie wiem ....... moj tez juz byl w srodku tez jest piankowy i w dodatku caly powleczony cerata ...... ale cos mi sie wydaje ,ze za cienki.

Olu , jesli mialas do wyboru albo lozeczko albo kolyske to dobrego wyboru dokonalas, bo taka kolyske mozna uzywac tylko do ok 4 miesiaca (jak juz Nekkar napisala ) czyli zanim dzidzia zacznie w niej rozrabiac ,przekrecac sie i probowac sie podnosic. Pozniej zaczyna byc niebezpiecznie.

Elpis, powodzenia na zakupach. Nie strac glowy ( trzymam za ciebie kciuki ;) ) . I czekamy na zdjecia ! :)

reklama
Do góry