reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowy kącik i akcesoria

Podkład mam, bo jak pozwolę mu czasami leżec z gołym pupskiem, to żebym potem niespodzianek nie miała ;) A co do pieluch to napewno pampersy ( są takie pieluchy DADA- podobno są bardzo dobre a sporo tańsze po Pampersów- napewno spróbuję).

reklama
no ja na razie myslę ambitnie że tetra a pampersy na noc i na spacerki, ale zobaczymy jak będzie, mam gdzie rozwieszać i mam prasowalnicę więc to się szybko prasuje ale może dla wygody pampers.... babeczka z nowordków mówiła o szerokim zawijaniu bez względu czy dziecko ma problem z bioderkami czy nie do 3-go m-ca, żeby wkładac dodatkową pieluszkę i szeroko nóżki, wam też cos rtakiego mówiły?

Masz rację ewan,powinno sie tak robić to jest "pieluchowanie". Ja też myślę że na początek tetra ale tylko w domku no i zalezy jaką dzidzia będzie miała skórkę,czy bardzo wrażliwą...

tAK TO prawda z tą dodatkową pieluchą ,ja zakładałam tetrówkę na pampersa ,ponieważ w szpitalach zdarza się że podczas przewijania ,dziecku może się przestawic staw ,tak miałam z Adą .Miała zakładane przez 2 miesiące pieluchy

Pomaga

:-) Kupiłam kołyske dla mojej malutkiej :-). Jest uzywana ale w bardzo dobrym stanie - własciwie nie widać że to używana rzecz. Razem z kołyska kupiłam komplet pościeli i ochraniacz. Nie ma tylko baldachimu ale nie wiem czy będę wogóle coś takiego kupować....zwłaszcza na kołyske...
Bardzo bym chciała się Wam pochwalić nowym zakupem ale zapomniałam jak się wkleja zdjęcia....

przyznaje się bez bicia że ja zdjęć wklejać nie umiem Nekkar  :(  zawsze proszę o to męża  :) ale jak dobrze pogrzebac na forum to jest to gdzieś chyba opisane  :) a ile dałas za kołyske?  :)

co do zdjęć to ja daję "odpowedz" a potem niżej są opcje dodatkowe i tam jest wklej zdjęcie-trzeba wybrać i wkleić, może są jeszcze jakieś sposoby

Kołyska kosztowała mnie 250 zł (za nową pewnie trzebaby zapłacić ze 400 zł). Jest śliczna. Może jest to szalony zakup bo wystarczy na 4 miesiące ale co tam, moja malusia musi mieć kołyskę :-).

p51200465ng.jpg

p51200489ap.jpg

p51200538ol.jpg

Fajowa. Ale widze, ze po 4 m-cach wcale sie nie zmarnuje - kotek chetnie z niej bedzie korzystal :)

reklama
Kotek musi wszystko co nowe obwąchać i sprawdzić na własnej skórze. Jak juz przetestuje to zazwyczaj zapomina o nowej rzeczy i wraca do ulubionego fotela. Dlatego też mebelki dla małej kupuję wcześniej - żeby kotek juz o nich zapomniał....

Do góry