reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowy kącik i akcesoria

Ewan jestem ciekawa co za kolorki wymyslisz! Czekam na fotki, ale ze swoimi jeszcze poczekam na ciebie! ;D ;) ;D

reklama
Zacznę zgodnie z wątkiem: mieszkamy z mężem w...hmmm jak to nazwać, m-3? Może od początku. Mieszkanko miało 2 pokoje plus kuchnia, łazienka i osobno kibelek. Zanim się wprowadziliśmy zrobilismy rewolucję i mamy teraz duży pokoj z aneksem kuchennym, łazienkę razem z toaletą i wielką (jak na mieszkanie w wieżowcu) sypialnie 22 m2. Nasza Zuza bedzie miała swoj kącik w naszej sypialni. Możliwe iż jak bedzie juz miała lat kilka to podzielimy sypialnie na 2 małe pokoiki i bedzie miała swój pokoik.

Przed użadzeniem sypialni musimy zrobić zmianę koloru (mamy jasne meble - z Ikei z resztą) i się zlewają strasznie z blado zółtą ścianą, nie ładnie to wyglada. Będzie jedna ściana ciemne bordo, pozostałe jasne w tym samym kolorze (takie rozbielone) a w kąciku dzidzi na tym rozbielonym kolorze będą ciemnobordowe gwiazdki :-). Na suficie z resztą też będą gwiazdki ale naklejone, takie fosforyzujące.

Ja osobiście planuję mieć na początku kołyskę, z baldachimem. Widziałam różne na alegro. Kupię też pewnie od razu łózeczko turystyczne bo pewnie będzę często na działce czy u rodziców.Fakt może nie maja one szczebelków za które dzidzi moze się chwycić ale sa takie z róznymi uchwytami, a przynajmniej jak się dzidzia przewróci próbujac wstać to się o drewniane szczebelki nie uderzy.

A teraz troch e obok wątku: jedyna rzecz która ostatnio mnie martwi, no może nie jedyna ale martwi, to mój kocur, kocur kastrat, wiek 1,8 roku... Mam nadzieję że trochę bedzie madrzejszy za te 5 miesięcy...

Nekkar fajnie to sobie z tym mieszkankiem wymysliliscie! Bordowy kolorek przy jasnych mebelkach to swietny pomysl!
Jak masz mozliwosc to powklejaj fotki z postepow w przemalowywaniu!
Co do kota to poczytaj sobie na tym watku tylko wczesniej, bo dziewczyny tez sie o zwierzakach rozpisywaly!
Aneczka tez ma kota, Kasiek ma psa itd. Ja mam tylko rybki wiec nie zaglebialam sie za bardzo w ten temat, ale dziewczyny tu sporo sie nagadaly!!!

My zdecydowalismy się na łóżeczko klasyczne,turystyczne i może kołyske bo strasznie sie nam podoba taka z firmy Gluck...To czekamy na zdjęcia Megii! Ja też planuje dokleić gwiazdki na suficie bo kilka juz jest ale jak dla mnie to za mało ;)

A ja mialam w swoim pokoju tapete biala w fosforyzujace gwiazdki, potem dokupilam plastikowe na sufit i przykleilam nad lozkiem - efekt zajefajny.... Tapety juz nie ma :( bo moja siostra teraz zajela moj pokoj, a te z sufitu nie wiem gdzie sa, dobrze ze mi przypomnialyscie - musze sie mamy zapytac. U nas nie bardzo beda pasowac, ale moze jak nam sie uda zamienic mieszkania i Kubus bedzie mial swoj pokoik to przykleje:)))

My zaczniemy przygotowywać pokoik dopiero w na przełomie kwietnia i maja.
Mieszkamy tu już prawie 3 lata i trzeba odmalować całe mieszkanie, trochę podremontowac bo mimo generalnego remontu, który trwał ponad 2 miesiące przed wprowadzeniem się tu, to jak to bywa na Śląsku wszystkie ściany popękane, kafelki też więc trzeba je popodmieniac no i musimy przenieść naszą sypialnię do pokoju, w którym planowo miał być pokój dziecinny. Zmieniliśmy zdanie, bo ten pokoik jest przy klatce schodowej i w dodatku mieszkamy na parterze tak że jest tam stanowczo za głośno. A szczerze powiedziawszy to jeszcze tak do końca nie mamy sprecyzowanej wizji tego pokoiku. Kolorek podobny do tła BB, łóżeczko już mamy po siostrzenicy męża, musimy się wybrać na łowy po mebelki i dywanik, bo na panelach od piwnicy jednak ciągnie.

No widzisz megii, nawet tlo od bb sie do czegos przyda! ;D
Ja tez kupuje dywanik mimo ze mam ogrzewanie podlogowe, ale podloga jest cala wyplytkowana i chodzi mi o to by jakos przytulniej i miekko bylo chociaz w jednym miejscu- przy lozeczku!
A jesli o kolory chodzi to odwazylam sie wprowadzic zywe kolory! Zielen i pomarancz ale tylko na jednej scianie by za duzo nie bylo!
Ok, wklejam juz fotke! Chcialam czekac na Ewan, ale zrobie to teraz! Tylko nie badzcie w szoku!!

Pamietajcie ze to lozko co tam stoi to wyleci i przyjda mebelki dla dzidziusia, ktore moi rodzice zaoferowali sie zasponsorowac!

reklama
Krecik fajny pomysl , bardzo ladna sciana ;D ja tez dzisiaj jade malowac ale zaczynamy od innego pokoju nie dla dzidzi ::)

Do góry