reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

katjuszka - haha! :-D

nie wiem czy mnie nie zlinczujecie ale ja mojemu jak podaję kropelki to bezpośrednio z buteleczki do buźki... jest mi tak najwygodniej ... jak podawałam mu witaminy B i miałam podawać na łyżeczce to myślałam że zwariuję! (i ostatecznie podawałam podajnikiem do leków)

reklama
Dziewczyny,
Zauważyłam że Jaś ma na nóżkach nierówne fałdki, a z tyłu pod pupcią z prawej strony ma fałdeczke pod pośladkiem ,na drugiej stronie ma zdecydowanie niżej.
Czy Wasze dzieciaczki też tak mają.\?

Bardzo się tym martwię, niestety tu się nie robi usg bioderek, a mi nie podoba się taka asymetryczna pupka.

madziulka Max obraca sie juz (z brzucha na plecy) jakies 2 tygodnie. Najpierw to byly jednorazowe obroty, teraz juz robi to coraz czesciej ;-) (choc on ogolnie lubi na brzuszku lezec~)
Ale on silny od poczatku, glowe tez szybko podnosil.
Ale w tym wieku nieobracaniem sie nie ma co sie przejmowac bo dzieciaczki maja jeszcze sporo czasu na nauke ;-)

Helenka od rana ma napady płaczu, puszcza bąki i strasznie wyje, kupki nie ma 4 dzień, dałam sab simplec, plantex i nic:-:)-:)-( błagam poradźcie mi coś...

madzikm ... spróbuj z czopkiem glicerynowym. Ostatnio jak Malwi nie robiła kupy to skroiłam czubeczek z czopka, za jakiś czas termometr z oliwką ale tylko troszkę i zakończyło się to mega kupą.
Albo połóż Małą na pleckach, masuj brzusio i dociskaj nózki do brzuszka, może pomoże.

Zawsze jak bylismy u tesciowej to co widziala, ze sie malemu kupke chce to podlatywala sciagala pampersa, badz luzowala i Kacperek robil kupke...ja myslalam, ze jak czasem tak sobie na luzno zrobi to nic zlego....to teraz za kazdym razem kiedy cisnie musze to robic:wściekła/y: bo napina sie steka...a wystarczy ze rozepne pampka to juz ulga na buzce i kupka w pieluszce:wściekła/y: zla jestem na siebie jak nie wiem:(

Asco nie chcę Cię niepotrzebnie martwić, ale ja jako niemowlę miałam nierówne fałdki i okazało się, że miałam właśnie dysplazję bioderek:)

u nas ostatnio kupka raz na dwa dni, a tak to ją męczą bączki non stop i popłakuje ;(
\
Wiki miał nierówne fałdki - usg w normie wyszło, ale miałam szeroko pieluszkować 6 tygodni.

reklama
madzikm za dnia nie ma problemu .... jak juz nie wiem o co chodzi to rozpinam pamka...ale w nocy czas karmienia to jedno + czekanie az kupke zrobi...moze sie nie wydaje ale jest to uciazliwe, na spacerze nie jestem w stanie go z tego wszystkiego rozbierac....a jak on w nocy przetrzymuje kupke??...

Do góry