reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

ankusch jak dobrze pamietam Lipomal opiera sie głównie na lipie? W Herbapect junior tez jest lipa i prawoślaz i tymianek ;-) jak pamietam to wieskszasc tych syropkow ma podobny sklad :tak:

reklama
Dziewczyny mam pytanko - może któraś z Was pomoże. moja Zośka zrobiła wczoraj 7 kupek, dosyc rzadkich, dziś już chyba z 5. poza tym nie wygląda jakby jej cokolwiek złego było. tzn jak zawsze - rozrabia z uśmiechem na twarzy. daje jej dużo wody do picia i raczej lekko strawne rzeczy do jedzenia. dziś po pracy zaliczę jeszcze aptekę i zakupie spectę i orsalit - więc jej podam. myślicie że powinnam jej jeszcze coś dać? i jak długo czekać z wizytą u lekarza. bo chyba w tym momencie nie ma jeszcze sensu iść do przychodni.

Jeszcze probiotyk ;-) acidolac baby albo dicoflor ;-) ja zawsze od probiotyku zaczynam a smecte dopiero jesli biegunka utrzymuje se ponad 2dni. Do lekarza bym poszla tylko wtedy gdyby dziecko stracilo apetyt i nie chcialo pic. Zeby sie nie odwodnilo. Luzne kupki moga byc tylko reakcja na zabkowanie.

Niitka dawaj Smectę nawet 2 saszetki na dobę, oprócz tego Dicoflor w kroplach. U nas było tyle kup z powodu ząbków i reakcji na nowe mleko.

jest juz troszkę lepiej. kupki jeszcze są ale już mają lepszą "konsystencję" i jest ich troche mniej. dałam zośce smectę, probiotyk - enterol i orsalit. mam nadzieje że już się kończą te dolegliwości. tylko biedactwo ma pupę strasznie odparzoną ale będziemy z tym walczyć.

Na pupcie przemywanie zaparzonym rumiankiem 9jesli nie ma uczulenia) oraz jakis krem alantan plus, lub linomag z posypaniem maka ziemniaczana. Albo posmarowac fioletem gencjany - u nas zawsdze dziala szybko ;-)

Niitka nam b.pomogło mycie pupki w samej wodzie, wietrzenie i smarowanie kremem Musteli Vitamin Barrier Cream (dzięki Cocca!!!), to dobry i wydajny krem, podobny do Sudocremu, jednak mniej tępy i ślicznie pachnie :-) Polecam!

U nas 2 razy pupsko z pipką było porządnie odparzone to potraktowałam to zwykłą zasypką alantan plus bez żadnych innych specyfików i wietrzenie i 2 razy zasypałam i po problemie...a była aż tak odparzona że piszczała tak piekło i bolało.

hej laseczki mam problem! Postanowiłam odstawić małą od piersi. Uważam, że 14 m-cy to wystarczający okres karmienia i mam dosyć ciągłego wiszenia na cycku bo młoda zrobila sobie z niego przytulankę (inaczej nie usnie jak z cyckiem w buzi) i nawet w dzień co chwila podchodzi i maca mnie po bluzce żeby cycusia dostać ;/ nie jest głodna tylko tak poprostu. Może to egoistyczne ale powoli mam już dosyć. Wczoraj kupiłam mleczko i chcialam jej dać (wcześniej nie dokarmiałam mm bo go nie tolerowała i wymiotowała, teraz powoli wprowadziłam nabiał i widzę, że nic się nie dzieje) ale ona za cholerę nie chce mleka z butelki, przetrzymałam ją kilka godzin aż zglodniała i też nie wzięła, tylko kładzie sie na cycki i przeraźliwie płacze, a ja z nią z bezsilności ;/ ehh.. macie jakieś cudowne sposoby na odstawienie małego żarłoczka??

reklama
Ewika masz rację, starczy już tego karmienia. ja chcę pociągnąc do wiosny żeby korzystac jeszcze z godziny wolnego na karmienie która mi przysługuje. Maja na szczęście nie domaga sie cycka i nie jest natrętna. Gdyby było inaczej na pewno bym już też rezygnowała. Moja pije 2-3 razy na dobę, wieczorem i rano.
Niestety nie pomogę Ci, bo nie wiem tez jak się za to zabiorę. Na pewno któraś z dziewczyn Ci podpowie. Powodzenia kochana&&&

Do góry