reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

madzikim - ja jak moj nie robi kupki to rezygnuje z mm i karmie go tylko moim odciagnietym bo w naszym mleku jest jakis skladnik gleboko ktory rozrzedza kupki wiec dawaj i karm go tylklub w wiekszosci swoim mlekiem i potem wroc do dodawania z mm jesli karmisz modyfiikowanym i swoim

reklama
buziak karmię tylko piersią i 5 dzień bez kupy:( dziś nawet rumianek piłam, jutro próbuję z czopkiem glicerynowym bo widzę, że Helenka niespokojna:(

kurcze jak tylko piersia karmisz to jak jutro nie bedzie kupki to do gp dzwon bo nam mowiono ze jak przez 5 dni kupki by nie bylo to juz gp ma dzialac i moze ci przepisza lactulose czy jakos tak...sami to mielismy...tutaj to podaja na rozrzenienie kupki

Zauważyłam u Wiktorka suche miejsca za uszkami i pękniętą skórkę ze strupkiem. Karmię go mm. Kiedyś słyszałam ze strupki koło uszu mogą się robić od słodkiego mleka, ale wydaje mi się, że raczej mleko nie ma z tym nic wspólnego. Ma któraś z was podobny problem?

midzkam- ja tez sie naczytalam o tych obiawach alergi pokarmowej i tak sie nakrecilam ze hej. U nas jak Mestwin byl na piersi to tez nie robil kupki przez 5 dni i po piatym udalo mu sie. Teraz karmie sztucznym i tez ma tak co 4 dni. Czasami to calkiem normalne ze czasami dluzej nie ma kupki choc wiadomo sa wyjatki i wtedy to oznaka juz czegos powazniejszego.
Dwa razy dalam czopek i kupka byla w mgnieniu oka (raz czy dwa nie zawadzi podac)

Kochane stosowalyscie delicol? Czy ktorejs pomogl? Tanie niestety nie jest, a w miare czesto trzeba podawac, no i dawka tez nie mala

Kochane stosowalyscie delicol? Czy ktorejs pomogl? Tanie niestety nie jest, a w miare czesto trzeba podawac, no i dawka tez nie mala

Tulip ja dawałam, niestety żeby było skuteczne trzeba dawać po każdym karmieniu i działa tylko w przypadku nietolerancji laktozy, bo delikol to roślinna (dokładnie grzybicza) enzym laktaza rozkładająca cukier mleczny-laktozę. Jesli przyczyna kolek jest inna delikol niewiele pomoże. U nas 1 opakowanie starczało na ok 6-7 dni.

Dzieki Vetka, szkoda, ze mi lekarka o tym nie powiedziala..pewnie zapisuje to kazdemu dziecku jak leci. Zobaczymy a nuz pomoze

reklama
Witam cioteczki;) Z góry przepraszam jeżeli temat już był, odstatnio nie jestem na bierząco. Byliśmy wczoraj u ortopedy, zapytałam się jak mam kłaść małego bo zauważyłam ze z jednej strony zaczyna mieć chyba bardziej spłaszczoną główkę. On powiedział oczywiście ze nie i zeby nie czepiać się dziecka ale.. tez zeby nie kłaść ba boczku bo to pozycja najmniej odpowiednia z punktu widzenia ortopedycznego(jezeli tak mozna wogole to ująć ;p), zeby kłaść na brzuszku. W takim razie już nic nie wiem.. można na całą noc zostawic dziecko na brzuchu?

Do góry