reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

madzikim - ja jak moj nie robi kupki to rezygnuje z mm i karmie go tylko moim odciagnietym bo w naszym mleku jest jakis skladnik gleboko ktory rozrzedza kupki wiec dawaj i karm go tylklub w wiekszosci swoim mlekiem i potem wroc do dodawania z mm jesli karmisz modyfiikowanym i swoim

reklama
buziak karmię tylko piersią i 5 dzień bez kupy:( dziś nawet rumianek piłam, jutro próbuję z czopkiem glicerynowym bo widzę, że Helenka niespokojna:(

kurcze jak tylko piersia karmisz to jak jutro nie bedzie kupki to do gp dzwon bo nam mowiono ze jak przez 5 dni kupki by nie bylo to juz gp ma dzialac i moze ci przepisza lactulose czy jakos tak...sami to mielismy...tutaj to podaja na rozrzenienie kupki

Zauważyłam u Wiktorka suche miejsca za uszkami i pękniętą skórkę ze strupkiem. Karmię go mm. Kiedyś słyszałam ze strupki koło uszu mogą się robić od słodkiego mleka, ale wydaje mi się, że raczej mleko nie ma z tym nic wspólnego. Ma któraś z was podobny problem?

midzkam- ja tez sie naczytalam o tych obiawach alergi pokarmowej i tak sie nakrecilam ze hej. U nas jak Mestwin byl na piersi to tez nie robil kupki przez 5 dni i po piatym udalo mu sie. Teraz karmie sztucznym i tez ma tak co 4 dni. Czasami to calkiem normalne ze czasami dluzej nie ma kupki choc wiadomo sa wyjatki i wtedy to oznaka juz czegos powazniejszego.
Dwa razy dalam czopek i kupka byla w mgnieniu oka (raz czy dwa nie zawadzi podac)

Kochane stosowalyscie delicol? Czy ktorejs pomogl? Tanie niestety nie jest, a w miare czesto trzeba podawac, no i dawka tez nie mala

Kochane stosowalyscie delicol? Czy ktorejs pomogl? Tanie niestety nie jest, a w miare czesto trzeba podawac, no i dawka tez nie mala

Tulip ja dawałam, niestety żeby było skuteczne trzeba dawać po każdym karmieniu i działa tylko w przypadku nietolerancji laktozy, bo delikol to roślinna (dokładnie grzybicza) enzym laktaza rozkładająca cukier mleczny-laktozę. Jesli przyczyna kolek jest inna delikol niewiele pomoże. U nas 1 opakowanie starczało na ok 6-7 dni.

Dzieki Vetka, szkoda, ze mi lekarka o tym nie powiedziala..pewnie zapisuje to kazdemu dziecku jak leci. Zobaczymy a nuz pomoze

reklama
Witam cioteczki;) Z góry przepraszam jeżeli temat już był, odstatnio nie jestem na bierząco. Byliśmy wczoraj u ortopedy, zapytałam się jak mam kłaść małego bo zauważyłam ze z jednej strony zaczyna mieć chyba bardziej spłaszczoną główkę. On powiedział oczywiście ze nie i zeby nie czepiać się dziecka ale.. tez zeby nie kłaść ba boczku bo to pozycja najmniej odpowiednia z punktu widzenia ortopedycznego(jezeli tak mozna wogole to ująć ;p), zeby kłaść na brzuszku. W takim razie już nic nie wiem.. można na całą noc zostawic dziecko na brzuchu?

Do góry