reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Tulip a nie była u Ciebie połozna zebys z nia mogła o tym wszystkim pogadac? co do smoka to mozebyc tak ze akurat ten jej nie pasuje,znam historie ze mamy musiały i z 10 modeli przetestowac zanim dziecku sie spodobał;)Zadławieniem sie nie martw bo podobno tak małe dzieci nie maja mozliwosci sie zadławic.Ten kaszelek i wysuwanie jezyka to moze byc krztuszenie sie,moja tak robi jak za łapczywie je,wtedy leciutko ja poklepuje po klacie i trzymam bardziej jak do siedzenia i przechodzi.Moze ona sie nie najada mimo duzej ilosci mleka bo zle łapie cyca?wtedy moze tak wierzgac z nerwow przy cycu.

reklama
Olcia , moja mama jest polozna, i mowie ze z mala ok, ze inaczej do karmienia ja musze trzymac, bardziej przytulona. Tyle ze ja nie moge sie powstrzymac od dopatrywania sie u niej nieprawidlowosci. Mama nie wifzi jak ona zachwouje sie w nocy, czesto jak nas odiwedzala, to dziecko spalo spokojnie, ajak wyjezdzala to zaczynaly sie placze i inne problemy :( mam dzis mega dola

a moze jednak przydałaby sie wizyta kogos ''z zewnatrz''? wiesz zawsze inne spojrzenie;) a mama moze powinna pobyc z Wami dłuzej np pare dni i nocy? wtedy lepiej by było cos zaobserwowac? no i moxze faktycznie małej pozycja do karmienia nie pasuje? I wiesz co? moze wyrzuc wszystkie poradniki i inne?bo oszalejesz;)ja chciałam cos kupic o rozwoju niemowlat ale stwierdzam ze chyba lepiej nie bo jak cos znajde to bede sie zamartwiac i zrobie z igły widły;) przytulam mocno,nie dołuj sie:)

tulip moja się rzuca przy cycu jak ma bolesne gazy, przerywa wtedy karmienie, daję gripe water, zmieniam pierś i zazwyczaj pomaga.
Nie schizuj tak bardzo;-) przetrwasz to z nami dzielnie:tak: moja też jadła w nocy co 2 h a teraz już mam 5 a dwa razy nawet 6:szok: godzin przerwy,, w dzień częściej co 2 h, czasem co 1 h jak bez spaceru.
Język wysuwa, jakby kaszle, pśtyka ale mnie to nie stresuje, uznaję, że tak ma być:-)

bardziej mnie martwi to.... wasze dzieci na piersi jak często kupki robią?????

Madzikm moja robi ze 2 luzne w nocy, i ok dwoch w ciagu dnia.
Poczytam o gripe water. Mam sab simplexa ale balam sie dawac bo Laura ma dopiero 4 tyg. Dalam jej przez dwa ostatnie dni po 4 kropelki przed kapiela. Raz widzialam roznice a raz wogole niepodzialalo. Nie wiem jak jej dawac te krople moze z lyzeczki? Narazie nakraplalam na brodawke

Madzik moja na cycowym mleku ale odciagnietym robi chyba z 5-6kupek,tzn na 8 karmien (bo wtedy zmieniam pieluche) bywa ze ze 3 pampki sa czyste;)

tulip ja dawałam gripe i bobotic jak Helenka miała ok 3 tyg., dziś startuje z sab simplexem, podaję z łyżeczki przed karmieniem 15 kropli, tylko nie wiem ile razy....bo w ulotce pisze do każdej butelki a cyc jest częściej...?

ola to często macie kupki:tak: u nas 3 dzień bez:baffled:

tulip u nas było podobnie, tylko jak poszliśmy do lekarza to okazało się, że Wiktor mało przybrał na wadze, więc chyba źle ssał. Strasznie mnie to męczyło i zdecydowałam podać mu mm, od razu było inne dziecko i jak podałam mu wieczorem to całą noc przespał, teraz oczywiście się budzi. Sprawdź jak przybiera na wadze, bo szkoda by było głodzić dziecko ( oczywiście nie świadomie), ja jak pomyślę, że moje maleństwo takie płacze miało z głodu to i mi się chce płakać:-(

tulip u nas było podobnie, tylko jak poszliśmy do lekarza to okazało się, że Wiktor mało przybrał na wadze, więc chyba źle ssał. Strasznie mnie to męczyło i zdecydowałam podać mu mm, od razu było inne dziecko i jak podałam mu wieczorem to całą noc przespał, teraz oczywiście się budzi. Sprawdź jak przybiera na wadze, bo szkoda by było głodzić dziecko ( oczywiście nie świadomie), ja jak pomyślę, że moje maleństwo takie płacze miało z głodu to i mi się chce płakać:-(

Ancia - sprawdze wage, choc na domowej wychodzi ze mala ma 4 kilo, przy wyjsciu ze szpitala miala 3260 wiec w ok 3 tygodnie przybrala 700 g. Choc ja wiem, ze wczesniej- po wyjsciu ze szpitala, jadla bardzo dlugo ( po 40 min)
z drugiej strony mam wrazenie ze ona raczej przejedzona jest niz niedojedzona- co jest nielogiczne z czasem w ktorym je

madzikm- to bobotic ci nie dzialal? nie wiem czy powinnam od razu zaczynac od " silniejszego" specyfiku

reklama
Madzik u nas najdłuższa przerwa to były 4 dni, ale wtedy jak ruszyło to mial ze 4 zrzuty pod rząd ;) Tak było przez jakieś 2-3 tygodnie, a teraz znowu 2-3 kupy dziennie..

Do góry