Tulip a nie była u Ciebie połozna zebys z nia mogła o tym wszystkim pogadac? co do smoka to mozebyc tak ze akurat ten jej nie pasuje,znam historie ze mamy musiały i z 10 modeli przetestowac zanim dziecku sie spodobałZadławieniem sie nie martw bo podobno tak małe dzieci nie maja mozliwosci sie zadławic.Ten kaszelek i wysuwanie jezyka to moze byc krztuszenie sie,moja tak robi jak za łapczywie je,wtedy leciutko ja poklepuje po klacie i trzymam bardziej jak do siedzenia i przechodzi.Moze ona sie nie najada mimo duzej ilosci mleka bo zle łapie cyca?wtedy moze tak wierzgac z nerwow przy cycu.
reklama
Olcia , moja mama jest polozna, i mowie ze z mala ok, ze inaczej do karmienia ja musze trzymac, bardziej przytulona. Tyle ze ja nie moge sie powstrzymac od dopatrywania sie u niej nieprawidlowosci. Mama nie wifzi jak ona zachwouje sie w nocy, czesto jak nas odiwedzala, to dziecko spalo spokojnie, ajak wyjezdzala to zaczynaly sie placze i inne problemy mam dzis mega dola
a moze jednak przydałaby sie wizyta kogos ''z zewnatrz''? wiesz zawsze inne spojrzenie a mama moze powinna pobyc z Wami dłuzej np pare dni i nocy? wtedy lepiej by było cos zaobserwowac? no i moxze faktycznie małej pozycja do karmienia nie pasuje? I wiesz co? moze wyrzuc wszystkie poradniki i inne?bo oszalejeszja chciałam cos kupic o rozwoju niemowlat ale stwierdzam ze chyba lepiej nie bo jak cos znajde to bede sie zamartwiac i zrobie z igły widły przytulam mocno,nie dołuj sie
madzikm
Mamy lutowe'07
tulip moja się rzuca przy cycu jak ma bolesne gazy, przerywa wtedy karmienie, daję gripe water, zmieniam pierś i zazwyczaj pomaga.
Nie schizuj tak bardzo;-) przetrwasz to z nami dzielnie moja też jadła w nocy co 2 h a teraz już mam 5 a dwa razy nawet 6 godzin przerwy,, w dzień częściej co 2 h, czasem co 1 h jak bez spaceru.
Język wysuwa, jakby kaszle, pśtyka ale mnie to nie stresuje, uznaję, że tak ma być:-)
bardziej mnie martwi to.... wasze dzieci na piersi jak często kupki robią?????
Nie schizuj tak bardzo;-) przetrwasz to z nami dzielnie moja też jadła w nocy co 2 h a teraz już mam 5 a dwa razy nawet 6 godzin przerwy,, w dzień częściej co 2 h, czasem co 1 h jak bez spaceru.
Język wysuwa, jakby kaszle, pśtyka ale mnie to nie stresuje, uznaję, że tak ma być:-)
bardziej mnie martwi to.... wasze dzieci na piersi jak często kupki robią?????
Madzikm moja robi ze 2 luzne w nocy, i ok dwoch w ciagu dnia.
Poczytam o gripe water. Mam sab simplexa ale balam sie dawac bo Laura ma dopiero 4 tyg. Dalam jej przez dwa ostatnie dni po 4 kropelki przed kapiela. Raz widzialam roznice a raz wogole niepodzialalo. Nie wiem jak jej dawac te krople moze z lyzeczki? Narazie nakraplalam na brodawke
Poczytam o gripe water. Mam sab simplexa ale balam sie dawac bo Laura ma dopiero 4 tyg. Dalam jej przez dwa ostatnie dni po 4 kropelki przed kapiela. Raz widzialam roznice a raz wogole niepodzialalo. Nie wiem jak jej dawac te krople moze z lyzeczki? Narazie nakraplalam na brodawke
madzikm
Mamy lutowe'07
tulip ja dawałam gripe i bobotic jak Helenka miała ok 3 tyg., dziś startuje z sab simplexem, podaję z łyżeczki przed karmieniem 15 kropli, tylko nie wiem ile razy....bo w ulotce pisze do każdej butelki a cyc jest częściej...?
ola to często macie kupki u nas 3 dzień bez
ola to często macie kupki u nas 3 dzień bez
tulip u nas było podobnie, tylko jak poszliśmy do lekarza to okazało się, że Wiktor mało przybrał na wadze, więc chyba źle ssał. Strasznie mnie to męczyło i zdecydowałam podać mu mm, od razu było inne dziecko i jak podałam mu wieczorem to całą noc przespał, teraz oczywiście się budzi. Sprawdź jak przybiera na wadze, bo szkoda by było głodzić dziecko ( oczywiście nie świadomie), ja jak pomyślę, że moje maleństwo takie płacze miało z głodu to i mi się chce płakać:-(
tulip u nas było podobnie, tylko jak poszliśmy do lekarza to okazało się, że Wiktor mało przybrał na wadze, więc chyba źle ssał. Strasznie mnie to męczyło i zdecydowałam podać mu mm, od razu było inne dziecko i jak podałam mu wieczorem to całą noc przespał, teraz oczywiście się budzi. Sprawdź jak przybiera na wadze, bo szkoda by było głodzić dziecko ( oczywiście nie świadomie), ja jak pomyślę, że moje maleństwo takie płacze miało z głodu to i mi się chce płakać:-(
Ancia - sprawdze wage, choc na domowej wychodzi ze mala ma 4 kilo, przy wyjsciu ze szpitala miala 3260 wiec w ok 3 tygodnie przybrala 700 g. Choc ja wiem, ze wczesniej- po wyjsciu ze szpitala, jadla bardzo dlugo ( po 40 min)
z drugiej strony mam wrazenie ze ona raczej przejedzona jest niz niedojedzona- co jest nielogiczne z czasem w ktorym je
madzikm- to bobotic ci nie dzialal? nie wiem czy powinnam od razu zaczynac od " silniejszego" specyfiku
reklama