reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

Mamunia - jedziemy na krótko - w sumie 5 dni, organizujemy sobie wszystko sami, to znaczy lot, noclegi i wypożyczenie auta. Zdecydowaliśmy, że zabierzemy najstarszego - prawie 7 latka, on jedyny na pewno coś zapamięta i wyniesie z tej podróży. Chcemy zobaczyć wszystkie ważne miejsca, ale bez ciśnienia.
Chrząszczyk - współczuję synowi, problemy ze skórą są naprawdę wkurzające. Ja będziesz miała ochotę spróbować z protopicem robionym na zamówienie (wersja o takim samy działaniu, ale prawie 5 razy tańsza) to mogę Ci podesłać recepturę. Zapytasz sama w swojej aptece za ile Ci to zrobią.

Przy okazji pochwalę się, jakie to ja mam "szczęście". Jestem na liście oczekujących do operacji stawu biodrowego (obecnie chodzę o kuli), termin oczekiwania dwa lata, ja zapisałam się w marcu tego roku, więc muszę czekać do marca 2020. W tym tygodniu zadzwonili do mnie ze szpitala, że mają wolne miejsce na... przyszły tydzień! Niestety musiałam odmówić, bo: 1) ten wyjazd do Izraela - w przyszłym tygodniu, a jakże! 2) jestem mocno przeziębiona i nie wiadomo, czy by mnie zakwalifikowali, 3) nie dałabym rady ogarnąć opieki dla piątki dzieciaków na nie wiadomo jak długi czas, i jeszcze okres świąteczny 4) nie wiem, czy mam aktualne szczepienia.
Taki telefon to podobno jak wygrana w Totka.... No to już wiem, że powinnam zacząć grać

Miłego weekendu
Proszę o ten przepis na protopic. Tylko jeśli nie jest na recepcie wystawionej przez lekarza czy zgodzą się w aptece takową miksture dla mnie ukręcic?

reklama
Cześć :)

Czy mogę dołączyć do Waszego grona? My to póki co taka mała duża rodzina, bo pod koniec września powitaliśmy nasze trzecie dziecko, ale formalnie to już wielodzietność, prawda?:)
Dokładnie, to już wielodzietność...zresztą model 2+3 nie należy już do rzadkości. Chętnie przygarniemy Cię do naszego grona. Wpadaj często i pisz. Witamy[emoji4]

Hej,
My też model 2+3 i uważam, że to mała ale już wielka rodzina.
Ba...dla niektórych model 2+1 jest szczytem rodziny więc spoko, jest dobrze.

Za to zawsze z uznaniem i podziwem patrzę na we większe rodzinki 2+3+. To naprawdę wielka sprawa! brawo Wy...

ja bym chciała 2+5, ale czasem przy kumulacji buntu 4 latki i 2 latka zastanawiam się czy to na pewno dobry pomysł...
Zawsze na jakiś bunt trafisz. One się nie kończą jeden przechodzi w drugi[emoji1787][emoji1787]
Moje dzieci nie mają buntów... Może dlatego że nie mamy sztywnych zasad i nie mają się przeciwko czemu buntować.
To normalne że maluchy chcą same jeść czy wybierać zabawki i sposób zabawy i na to im pozwalam. A 17latka to już dorosły człowiek więc tym bardziej ma prawo głosu. Nigdy nie mieliśmy jakis wielkich buntów. Z najstarsza to największy był bunt 2 latka bo jako młodzi rodzice nie bardzo i mieliśmy się w tym odnaleźć.

@Marciątko witaj ;)
My też poki co 2+3 i nie raz mam ochotę uciec heh a tu kolejne :p ale na szczęście przychodzą z czasem i można się jakoś przygotować. Psychicznie głównie ;)

Chrząszczyk, Mamunia
oto przepis:
Protopic 0,1% 30,0
Aqua Destill 15,0
Lekobaza ad 100,0

Najlepiej z tym udać się do apteki, spytać, czy dadzą radę to zrobić i niech od razu wycenią, bo całość u mnie kosztowała ok. 200 zł. (oczywiście wychodzi dużo więcej niż Protopic w tubce).
Potem trzeba iść do pediatry, żeby recepturę przepisał na recepcie.
Powodzenia!

Heda, w kwestii podejścia do dzieci to możemy sobie rękę podać. Dzieci najlepiej wiedzą co dobre, moje ostrzeżenia często ignorują, o tym, że coś jest niefajne przekonują się często na własnej skórze, i dopiero wtedy się do nich stosują. Zdarzają się sytuacje kryzysowe, że mam dość, ale to rzadkość.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry