Liza
Fanka BB :)
Ja mogę spróbować, ale musi być druga osoba do pomocy więc czekam na chętna
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moje 2 maja anemie. Mlody mimo, ze dobrze wyglada ma czas, ze strasznie wybrzydza z jedzeniem. A najmłodsza silna alergia wiec narazie bardzo ubogo je w maju robilismy wyniki przy chorobie wyszla anemia dostalismy zelazo ale ponieważ mojej malej moge przemycic je tylko w mleku pani doktor dala nam 30 zeby sie przyswajalo bo z mleka najgorzej. Teraz mieliśmy wyniki w sierpniu jeszcze hemoglobina nie za wysoka ale anemii nie ma. Podaje actiferol 30 w kapsulkachDziewczyny walczyła któraś z Was z anemią u dziecka? Mój mały miał badania koło kwietnia i wyszła mu anemia. Zaczęłam dawać żelazo, najpierw w saszetkach do rozpuszczania ale wymiotował wiec kupiłam krople i już ok w miarę. Dzisiaj odebrałam Wyniki i są jeszcze gorsze. Załamałam się bo już myślałam ze wychodzimy na prostą a tu zonk.. moze powinnam kupić coś lepiej przyswajalnego? Znacie się na tym?
Ale ma hemoglobiny kiepska czy poziom żelaza a może ferytyne? Do żelaza należy podawać Wit c i Wit B12, warto uzupełnić dietę w naturalne żelazo bo to apteczne często się kiepsko wchłania. Warto też zmieniać preparaty zelazowe bo każdy organizm inaczej przswoi dany związek żelaza...Dziewczyny walczyła któraś z Was z anemią u dziecka? Mój mały miał badania koło kwietnia i wyszła mu anemia. Zaczęłam dawać żelazo, najpierw w saszetkach do rozpuszczania ale wymiotował wiec kupiłam krople i już ok w miarę. Dzisiaj odebrałam Wyniki i są jeszcze gorsze. Załamałam się bo już myślałam ze wychodzimy na prostą a tu zonk.. moze powinnam kupić coś lepiej przyswajalnego? Znacie się na tym?
Tak podejrzewam że przez te lata wiele się zmieniłoPrzepraszam ze nie przywitałam się , witam nowe mamy, fajnie ze piszecie
Aga teraz można kupić takie żelazo ze nie barwi zębów na szczęście.
Kinga muszę do pediatry iść może właśnie większą dawkę musi brać..