reklama
Mój Eryk praktycznie miesiąc po urodzeniu pił już herbatkę Plantex bo miał problemy z brzuszkiem a od 4 miesiaca dostaje herbatki z HIPP'a - od 4 miesiąca tez zaczął jeść obiadki i deserki ze słoiczków a poza tym cały czas na cycku, teraz ma już 8 miesięcy i dopiero go przestawiam na mleko modyfikowane
Ja dawałam już od pierwszego miesiaca życia. Jako pierwszą można podawać chyba koperkową o ile dobrze pamiętam. A chyba ona nawet jest już od pierwszego tygodnia życia. A od czwartego miesiąca to jest już całkiem bogata oferta herbatek.
miauczus54
Fanka BB :)
ja tez podaje hippa koperkowego i rumiankowego od ok 1 tyg. Malego nic nie wysypalo i nadal dopajam go nimi.
MYNIA21
Zaciekawiona BB
Ja moja dopajam od 1tyg zycia i nic jej nie bylo nigdy po nich.Polecam Hippa bo po otwarciu trzeba je zuzyc w ciagu 6miesiecy a Bobovity w ciagu 3miesiecy od otwarcia a to bardzo szybko.Mi taka herbatka starczala na dlugo
doris9
Początkująca w BB
Ja osobiscie wstrzymalabym sie z podawaniem CZEGOKOLWIEK do 5,6-go miesiaca zycia jesli oczywiscie dziecko jest karmione piersia, lacznie z dopajaniem woda. Maluszek w mleku otrzymuje 100 tysiecy roznych smakow i wszystko czego mu potrzeba.
Agnieszka H.
Listopadowa mamusia '07
Wstrzymywanie wstrzymywaniem, ale...
Ja się wstrzymywałam z dopajaniem zgodnie z tym, co piszą. Córcia robiła kupę co kilkanaście dni (nawet 16), i też sugerowałam się tym, co piszą w poradnikach laktacyjnych: że to normalne.
Ale dziwnym trafem kupę robiła zawsze wówczas, gdy ją przepoiłam herbatką... Dziecko było spragnione.
Dałam sobie spokój ze wstrzymywaniem się, zaczęłam dziecko normalnie przepajać, zaraz potem wprowadziłam owoce i warzywa, i teraz sranko jest jak ta lala.
Ja się wstrzymywałam z dopajaniem zgodnie z tym, co piszą. Córcia robiła kupę co kilkanaście dni (nawet 16), i też sugerowałam się tym, co piszą w poradnikach laktacyjnych: że to normalne.
Ale dziwnym trafem kupę robiła zawsze wówczas, gdy ją przepoiłam herbatką... Dziecko było spragnione.
Dałam sobie spokój ze wstrzymywaniem się, zaczęłam dziecko normalnie przepajać, zaraz potem wprowadziłam owoce i warzywa, i teraz sranko jest jak ta lala.
pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
Pytanko lekko z innej beczki...
Maluszek mojej koleżanki-zaledwie kilkudniowe niemowlę jest od pierwszego karmienia karmiony mlekiem modyfikowanym, od kiedy można podawać dzieciaczkowi chociażby wodę do picia?? Chodzi o to, że koleżanka niedługo musi z dzieciaczkiem lecieć samolotem i zastanawiała się, czy będzie mogła podać mu coś innego niż mleczko.
Maluszek mojej koleżanki-zaledwie kilkudniowe niemowlę jest od pierwszego karmienia karmiony mlekiem modyfikowanym, od kiedy można podawać dzieciaczkowi chociażby wodę do picia?? Chodzi o to, że koleżanka niedługo musi z dzieciaczkiem lecieć samolotem i zastanawiała się, czy będzie mogła podać mu coś innego niż mleczko.
MYNIA21
Zaciekawiona BB
Skoro dziecko jest karmione butelka to powinno byc dopajane od poczatku woda lub herbatka.Sa od 1tyg Hippa.Ja uzywalam delikatnej rumiankowej
reklama