reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

ramon to super że u was kryzys zażegnany , u nas niestety nadal bez zmian i widzę że mała zaczyna się męczyc bo ciągle pryka i często przy tym pręży się i płacze:-(. a poza tym dzisiaj jakoś mało je-pociągnie cyca z 5 minut i potem płacz i już nie chce dalej jeśc, Dziś chyba sprobujemy tego masażu, może i u nas pomoże (oby).

reklama
ja do przepajania i przygotowywania amku małemu używam wody Żywiec Zdrój.. oczywiście ją przegotuję przed podaniem. Do wody z kranu nie jestem przekonana.... ten kamień! ;/

wody mineralnej nie nalezy przegotowywac bo zminia sklad i moze byc za ciezka dla dziecka tzn te mineraly moga zbyt obciazac nerki...wystraczy podgrzac w podgrzewaczu. Tak mowila mi polozna.

witam:) Mam problem z maluszkiem, od 3 dni nie chce ciągnąc piersi ani pic herbatki, wszystko musze dawac mu na spiąco, nochyba ze obudzi sie i jest glodny:( Pediatra powiedziala ze ma podpuchniete dziąselka i to dlatego ,ale strasznie sie martwie:( teraz bede robic mu wyniki, dodam jeszcze ze bylismy 2 tygodnie w szpitalu na zapalenie oskrzeli i tam moj malutki przestal wogole pic bo mieli inne butelki;/

claudia - ja bym przegotowała wodę z kranu, ja tam nie będę uczyć maluszka wody żywiec bo kiedyś mnie stać nie będzie a on i jego żołądek się przyzwyczi, a jak od czasu do czasu daję butlę to tylko na wodzie z kranu przegotowanej, ale każda z Nas robi jak uważa:)

niusia87 wypróbuj ten masaż, to kilka minut a moze uda sie pozbyc zmartwienia - trzymam kciuki.
U nas kupka znowu regularna tylko dla odmiany dzisiaj jakas taka zielonkawa i jakby troszke śluzu w niej było... ech... poczekam na następną i jak sie nic nie zmieni to znów bede Was prosić o pomoc :)

A ja czasami jak muszę podać mieszankę Tycjanowi to robię na wodzie przegotowanej, jak mam akurat jakąś mineralną zatwierdzoną dla dzieci bo dużo już ich jest, nie tylko Żywiec, to jej używam i oczywiście nie gotuję, ale w większości to kranówę przegotowaną używam.

No i jesem znowu. I znowu o kupie...dziś pojawiło sie znowu troche śluzu a do tego takie białe grudki - coś jak serek wiejski... Wiecie co to jest?

Mała nie ma temperatury i zachowuje sie jak zwykle, tylko jakby troche wiecej śpi i nie upomina sie o jedzenie tak czesto jak wcześniej, ale kiedy ja karmię (mniej wiecej co 3 godziny) to je ładnie.

reklama
Do góry